29 april 2009

Sköna maj......

I kväll blir det ett kort inlägg. Vill bara tacka alla som skriver till mig och kommenterar. Ni är underbara! Om ni visste vad glad jag blir varje gång någon lämnar en hälsning till mig.

Bilden kommer ifrån en del av vårat vardagsrum, tror inte jag har visat något från detta rum tidigare, visar mer en annan dag.

Jag vill också önska er en härlig Valborgsmässoafton och en skön första maj, njut av det vackra vädret som meteorologerna har utlovat.
Visar en bild från förra årets Valborgsmässofirande hos oss, men i år är det tveksamt om vi får tända vår brasa eftersom det är så torrt. Alla här på orten samlar trädgårdsavfall till brasan under våren, sedan träffas ung och gammal på Valborgsmässoafton och eldar, kyrkokören sjunger, någon håller vårtal och barnen från skolan läser vårdikter. Där efter är det fika eller grillkorv. Brukar var en jätte mysig kväll där hela byn träffas och umgås.

Vad har ni för traditioner på Valborgsmässoafton?

Ha det underbart gott!!
Många Kramar

26 april 2009

Award

Tänk för några dagar sedan fick jag min första award och dagen efter min andra, TACK, Viveka i Bläckhornet och Smultronlycka ni har underbara bloggar och det är alltid lika roligt att besöka er och få kommentarer.


Jag vet inte riktig hur man gör med dessa award men jag förstår att man skall skicka dom vidare.
Därför skickar jag denna Award till alla som läser min blogg.

Tack alla snälla, trevliga bloggare som lämnar underbara hälsningar till mig, det värmer när dagarna inte är så soliga och ljuvliga.
Men särskilt klappar mitt hjärta för en blogg och det är Anne-Lee med bloggen Lantliv, hon var den första som hälsade mig välkommen när jag tog mina första stapplande steg i bloggvärlden och har sedan hållit kontakten. Varsågod min vän du är en pärla!
KRAMAR TILL ER ALLA

25 april 2009

Hej alla goa bloggvänner!!
Idag har det varit en ljuvlig försommardag, så jag har tillbringat nästan hela dagen ute.
Nu framåt kvällen tog jag min kamera och förevigade lite av det som blommar i min trädgård. Här kommer en bildkavalkad.

Doftolvon knoppar och några som börjar spricka ut

En blyg dam

Lönnen blommar så vackert

Vintergrönas blå blommor

Hundtandslilja

Kaukasisk förjätmigej

Bergenia

Julros

Badande dam

Tulpaner i olika färger



Stenlycka säger hej för idag och önskar er en skön söndag!

KRAMAR

22 april 2009

Lampor och Vinst

Jag har haft två gamla lampor som har stått i mitt förråd. Där brukar saker hamna som antingen väntar på en uppfräschning eller soptippen. Har tittat på dem och undrat vad jag skall göra med dessa gamla arvegods. Men för några dagar sedan gjorde jag ett försök med penseln. Den ena lampan var målad i någon konstig blå färg, och den andra som är min svärfars skrivbordslampa hade en smutsgul färg. Tyvärr tog jag inga kort på dem före min omvandling.

Här är den första som fick bli vit, jag tycker den har en rolig modell, därför har den inte blivit kastad.


Den andra målade jag ......också vit, men då färgen runnit skrapade jag bort lite och då kom en silveryta fram så jag behöll den i nederkanten. Tyckte det såg lite kul ut. Så nu får väl lamporna vara kvar ett tag till. Vet inte riktigt var jag skall ställa dem, man det blir väl till att flytta om lite.

Jag fick ett vackert brev för några dagar sedan, det var från Viola med bloggen Violas romantiska hem, där jag vann fjärde pris i en tävling som hon har haft på sin blogg. Jätte gulliga gamla kort, TACK för den fina vinsten Viola !


Idag har vi åter sol här , så jag har tillbringat min lediga eftermiddag med att så lite i min drivbänk.
MÅNGA KRAMAR

19 april 2009

Sommarbilder

Idag visar jag lite bilder från min trädgård från förra sommaren.
Har varit ute hela dagen i trädgården och rensat, planterat och flyttat om en del av mina älskade stenar. Jag fick gno på rätt så bra, för det var så himla kallt i vinden, så nu blossar mina kinder av sol och vind och varje liten muskel i armar och ben värker.

I går var det en mer lustfylld dag, vi var och beskådade vårt nyfödda lilla barnbarn som bor med familj i vackra Östergötland. Han föddes den sjunde april och som farmor har jag rätt att säga att han är gudomligt söt.

Grodan ligger och njuter i sommarvärmen.








Dessa ovanliga fåglar och liknande häckar alldeles i närhetnen av där vi bor och flyger dagligen över vårt hustak.






I morgon är en ny vecka och arbetsdag så nu får jag inte sitta uppe och uggla förlänge. Ha en bra början på veckan kära vänner!
Många KRAMAR

16 april 2009

Samlarmässa

För några veckor sedan var jag på en antik och samlarmässa i Skara. Det fanns många vackra saker som gav vilja ha känsla men priserna gav inte samma känsla. Några saker fick dock följa med Stenlycka hem.

Ett virkat sängöverkast som jag länge trånat efter.



Ett lakan som jag hade tänkt ha till gardinkappa, men när jag kom hem var det inte tillräckligt brett för mitt fönster, så jag sydde två örngott till soffan av det istället.



Lite handvirkad spets som jag har på den fina rullen jag köpte av den underbara webbutiken Homenumberone gör gärna ett besök där.


Så blev det en barn tvättbräda den är så liten och söt.



Till sist visar jag denna tvättpåse. Den köpte jag inte i Skara, utan är arvegods, jag tycker den är så vacker. Så mycket tid man lade ner förr på att brodera till sitt hem.


I morgon är det fredag igen, veckorna går med expressfart tycker jag.

Ha ett skönt veckoslut!
KRAMAR
från Stenlycka

14 april 2009

Promenad

Så var den här påsken över och vardagen är över oss igen.
På påskdagen var jag och hälsade på min mor och då var vi ute på en promenad.
Här kommer lite bilder från denna promenad.

I en trädgård var gräsmattan täckt av dessa vackra blåstjärnor


Så vacker snickarglädje!




Ett litet sött hus som låg mitt i en damm



Ha en bra vecka

Kramar från Stenlycka

12 april 2009

PÅSK

Hej Vänner!

Vill bara önska er en fortsatt skön påsk! Har ni ätit många påskägg?


Hoppas ni njuter av det fantastiska "sommarvädret".

Ha det underbart!!!!!
Stenlycka

9 april 2009

GLAD PÅSK!!!!

Jag vill önska er alla en riktig skön, härlig, underbar påskhelg med god mat, mycket kärlek och värme och om andan faller på kanske en sväng med målarpenseln på något nytt fynd!
Var rädda om er och ha en GLAD PÅSK!



Många kramar och ett tack för att ni är så gulliga och skriver så mycket snälla saker till mig, ni är underbara!!!!
Stenlycka