30 juni 2009

Åska

Hej !

Hoppas ni njuter av värmen. Det gör jag......fast det är svårt att sova på nätterna och det är svettigt på jobbet........ men det är detta jag har längtat efter så nu får jag inte klaga.

Men nu i kväll har åskan slagit till med dunder och brak och så har det både haglat och regnat. En liten urladdning så här på kvällskvisten efter dagens hetta. Hoppas bara inte det fina vädret är över nu, för på måndag börjar min semester och då vill jag inte ha regn.Men i kväll slipper jag vattna i trädgården så nu kan jag helt ägna mig åt Morden i Midsomer.

Visar en bild på några rostiga vikter som jag hittade på min föräldragård och som fick följa med hem .Och så får ni se lite blommor igen från min trädgård.
Kramar från Stenlycka

26 juni 2009

Fönsterputs

Hej på er alla vänner i sommarvärmen. Har ni det bra?
Nu blir det inte så mycket tid över för mig till att sitta inne vid datorn och blogga man vill njuta av sommaren och särskilt kvällarna är ljuvliga.

Tack för alla tips jag fått av er angående min gobeläng. Jag vet inte om jag skall ha den på väggen eller göra en avlång kudde av den. Får ta en fortsatt funderare .


Jag har gått och dragit på en sak väldigt länge och det är att putsa fönster i vårat hus men så i går började jag lite försiktigt med köksfönstren.

Hur gör ni med gardiner? Jag tycker det är jätte svårt. Nu satte jag upp grå/vit radiga fuskrullgardiner.


Kökssoffan fick också lite ny utstyrsel, ett par rutiga kuddar , ett virkad överkast och så en gammal blommig kudde som jag hittade på loppis för en tjuga.


Jag klädde om ett par stolar med ett grårandigt tyg och sydde en kudde.


Under tiden jag fixade inne fick jag springa ut och pasa bort en massa objudna kajor som hela tiden försöker äta upp mina körsbär som nu börjar mogna.


Skall försöka titta in till er ikväll och se vad ni har för er.

Önskar er en skön sommarhelg!
Kram

21 juni 2009

Harungar

Ja, nu går midsommarhelgen mot sitt slut för i år.

Vi har haft en skön helg och behagfull midsommarafton med goda vänner. Tyvärr var väl inte vädret det bästa lite sol och en del regn. Maten fick intagas i våra vänners inglasade uterum. Utanför uterummet i blomsterlandet var det barnkammare. Fem stycken små ljuvligt söta harungar försökte gömma sig under blommorna i väntan på att deras harmamma skulle komma och ge dem mat. Framåt kvällen blev de nog mer hungriga för då började de söka sig till glasfönstret och titta in på oss.




Nu kära vänner vill jag ha råd av er , jag vet att ni är så kreativa och duktiga på att hitta på användningsområden för saker. Några dagar före midsommar var jag inne i en affär som både säljer nytillverkade saker och lite gammalt. Där hittade jag denna gamla gobeläng, som säkert har hängt på någon vägg. Det fanns ett brunt foder på baksidan och en ram av något fult beige tyg. Men själva gobelängtyget var vackert. Nu vill jag har råd av er vad jag skall göra med tyget och vad jag skall använda det till . Först skall jag sprätta bort det fula sidenfodret och bården av beige tyg. Gobelängen är 130x45 cm. Kanske kan jag ha den på någon vägg men hur monterar jag den så att det ser snyggt ut?
Önskar er alla en bra sommarvecka med värme och sol. En rädd harmamma dök upp till slut till harungarnas lycka. Kramar

18 juni 2009

MIDSOMMAR

Glad Midsommar
Vänner


Varenda midsommarafton i mina tidiga tonår fanns det sju sorters blommor under min kudde.
Noga utvalda sommarblommor av mig.
Jag minns att jag aldrig drömde en enda dröm om honom som jag senare gifte mig med och ingen annan heller för den delen, men jag minns känslan av att plocka blommorna. Det var trolskt och mystiskt.

Tack alla rara bloggare för era gulliga midsommarhälsningar och ett särskilt tack till underbara bloggen Ett rött monogram som jag fick den här söta Awarden av. Tack kära vännen hoppas du får en underbar midsommar på Skaftö!

Jag ger den vidare till er alla mina goda vänner, dock särskilt till en blogg som jag älskar att läsa och som skriver så rart till mig.Inredning i vitt, plus lite till-hemma hos oss Ha det gott vännen!!




Hoppas solen skiner på er i vårat avlånga land och att ni får njuta av midsommaren på ett bra sätt!
Var rädda om varandra och ta det försiktigt om ni skall ut i den farliga midsommartrafiken.



STOR MIDSOMMAR KRAM

från Stenlycka

13 juni 2009

Bakdag

Idag har jag tillbringat min dag med att baka bullar. Vad kunde passat bättre eftersom det regnat mest hela dagen.

Efter en fika med provsmakning av nybakt bulle så tog jag en sväng med kameran i min blöta trädgård.
Här kommer en liten bildkavalkad.











Till sist en darrande prästkrage som anar att det snar är midsommar eftersom det regnar och då kanske får tillbringa sina sista dagar i en midsommarstång.

Önskar er en skön kväll och en bra midsommarvecka.

En blöt kram från Stenlycka

10 juni 2009

Klocka

Hej kära vänner!
Idag har vi riktigt tråkigt väder här, regn och regn. Så synd om alla ungdomar som tar studenten i våran stad idag.
Men jag känner mig ändå glad för i går hämtade min man hem min efterlängtade klocka som jag köpte i en antikaffär för några veckor sedan. Jag har i många år gått och sneglat på sådana klockor men det var först nu som jag hittade en till vettigt pris och bra modell. Nu har jag målat bort allt guld på den och nu är den på plats i vårat vardagsrum.


Var på loppis i förra veckan och då sprang jag på den här trälådan. Kom genast att tänka på, ja ni vet kanske vem jag tänkte på. Jo, hon med den underbara bloggen Violas romantiska hem. Har ni inte besökt hennes vackra och trevliga blogg så tycker jag att ni skall göra det här. Hon har även en jätte trevlig webbshopp som ni kan besöka här.





Önskar er en bra fortsättning på veckan och tack snälla ni för alla gulliga hälsningar. Ni vet att det värmer mitt hjärta.
Hoppas alla som skall fira skolavslutning , student och andra festligheter får lite bättre väder än vad vi har här idag.
Många, många kramar till er alla från Stenlycka

7 juni 2009

Hej alla bloggare hoppas ni har det bra .

För en del år sedan köpte jag glas så fort jag var på auktioner och loppisar. Nu har jag slutat att samla på glas för jag har inte plats för mer. Här är lite av det jag samlat på mig.






Önskar er en bra söndag och glöm inte att rösta i EU-valet idag, det är en demokratisk skyldighet.

Många Kramar

6 juni 2009

Nationaldag

Jag önskar alla bloggare en underbar nationaldag!!!!
Njut av sommaren och att vi får bo i ett så vackert land!
Ha den bästa av dagar och en stor Kramar från mig!


1 juni 2009

Festmånad

Nu är hela naturen klädd till fest.Vi firar bröllop, skolavslutning och midsommar. En underbar sommarmånad har börjat, ta vara på den mina vänner och njut.

Visar lite mera bilder från min trädgård.



I morgon blir en jobbig dag för då skall jag gå på begravning.

Önskar er allt gott mina vänner!
Många Kramar från Stenlycka