30 juli 2009

LOPPIS

Hej Vänner!






Har inte varit så flitig på bloggen denna veckan för jag har haft lite att pyssla med under min sista semester vecka. Bla vinbärsplockning. Ni vet hur det är........ När kvällen kommer får den late brått.........
Ja, nu är det inte många dagar innan verkligheten gör sig påmind och det är dags för mig att börja arbeta. Var har de här fyra veckorna tagit vägen ? Så fort går aldrig fyra veckor när man jobbar. Jag hade nog kunnat önska mig lite bättre väder. Ös regn , mycket regn och duggregn. Jag tror jag har fått antydan till simhud mellan tårna.








Idag visar jag min lilla docksäng som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Nej, det har inte blivit av att jag målat den. Jag är väldigt tveksam till om jag skall göra det, tycker att den är fin som den är. Nu har jag bäddat den med lite spets och så letar jag efter en liten, liten docka på något loppis.





Det var det hela för idag. Visar också att min första Dahlia har slagit ut. Köpte faktisk Dahlier på en loppis där man sålde lite av varje. Damen som sålde blommorna sa att de skulle bli vita men den blev inte vit utan kräftröd. Passar bra när jag skall duka till kräftfest.

Ha en bra helg !
Kram

24 juli 2009

RESA

Nu är jag hemma igen.........





........efter några underbara dagar hos barn och barnbarn i Motala. Dagar som varit roliga men också intensiva, mycket som skall hända när vi träffas. En av dagarna var vi i Vadstena och naturligtvis besökte jag Vadstena Antik en fantastisk lada fylld med möbler, prylar, leksaker, trädgårdsmöbler mm, som skulle få era hjärtan att slå lite extra, så har ni vägarna förbi så gör ett besök.

Handlade jag något undrar ni säkert, nej...... det var mycket fina möbler och några skull jag gärna tagit med hem, men jag lämnade kvar allt till er.


Det jag hade med mig ut ifrån ladan var tre ynka ljushållare till julgransljus.




Nu skall jag titta runt hos er och se vad ni har pyssla med i veckan och TACK för alla rara hälsningar som ramlat in till bloggen medan jag varit borta.


TREVLIG HELG

KRAM

19 juli 2009

Östergötland


HEJ ALLA GOA BLOGGVÄNNER!!

Tack snälla rara för alla underbara hälsningar!

Nu skall jag och min man åka till Motala och hälsa på sonen och hans familj. Det skall bli så roligt att få träffa de små barnbarnen. Det blir inte så ofta som vi ses, så nu skall farmor busa, läsa sagor och bygga sandslott med den stora killen och den lille babyn skall jag bara njuta av att få ha i min famn.

Kanske hinner jag med en tur till Vadstena och kan besöka Antikladan. Jag läste i en tidning att det var Ernst Kirchsteigers smultronställe.Han brukade tvärstanna när han kom dit eller, man kan nästan säga att bilen saktar in av sig själv, som han uttryckte det.

Önskar er en bra sommarvecka och jag hör av mig igen när jag kommer hem.

Många Kramar från Stenlycka

14 juli 2009

Skänken

Nu är skänken nästan klar. Jag har målat men inte fått tag i några beslag ännu, så det fick bli ett par knoppar i porslin så länge.




Här i vardagsrummet har den flyttat in.

Lavendelhjärtan köpte jag i en liten butik i Hjo när jag var där i lördags.





Försökte snitsa till mina initialer på dörrarna men jag är inte så bra på sådant som vissa andra bloggare.




Stenlycka har börjat virka. Efter att jag fått inspiration av en annan bloggerska nämligen gulliga, kreativa Mamma Millan . Hon har en helt underbar blogg, har ni inte besökt henne så tycker jag att ni skall göra det. Nu har jag köpt garn och håller på med mormorsrutor. Det var riktigt roligt .Vet inte vad jag skall göra med rutorna men något får jag väl hitta på . Målade en korg för mitt garn.





I dag har solen titta ner på mig från en ganska blå himmel. Så då passade det bra med lite trädgårdsarbete. Men tyvärr har våra små Tripsar kommit nu när det blev varmt. Vi har haft besvär av dessa 0,5 mm stora kryp i flera år på sommaren. De kryper in i håret och på kroppen och bits. Det är så jobbigt så man kan nästan inte vara ute. Eländet brukar försvinna när bönderna tar av säden på åkrarna.




Slutar med att visa en liten pippi från Hjo som gärna ville ha av vårat fika.


Ha det så skönt och jag hoppas ni slipper ifrån Tripsar.

10 juli 2009

Tavlor

Hej kära Vänner!
Här duggar mina blogginlägg inte tätt men det gör däremot regnet. Man kan väl säga att vädret inte har varit på topp denna min första semestervecka.
Men det har varit ganska bra, för nu har jag mest varit inne och börjat få ordning på sådant som lägger sig på hög när man jobbar.

Men i onsdags slog jag mig lös och åkte på auktion, det märktes att det var semestertider, mycket folk och höga priser.
Men lite köpte jag en gammal väckarklocka som jag sett att en del bloggare har i sina hem. Något liknande hittade jag och den fick jag billigt, trasig och rostig som den var.





Det var massor med tavlor på auktionen, den dyraste gick till 12 000 kronor, men jag kom över en låda med ett 20 tal tavlor för en helt annan summa, 120 kronor.
När man köper en låda så är det ju något man gillar och resten är skräp. Här skall ni få se något av det som jag gillade.




På några var det skrivit lite på baksidan av tavlan . Den här hade Tilda givit sin syster på julafton 1919.





Den här med barnen vid brasan var det ett rim på tavlans baksida.

-Häng den gärna var du vill på ditt kontor
Fyller väl sin plats för den ej är särskilt stor.
"Ljus och värme"
Jag hoppas den ger åt alla besökare som den ser.


Önskar er en skön fredagskväll och en bra helg. Själv har jag tänk besöka Hjo imorgon om det inte regnar och se på Hantverksmässan.

Många Kramar från Stenlycka




5 juli 2009

Semester


Jippi... i morgon börjar min semester så nu får låntagare och böckerna vila från mig på filialbibliotek i vår by. I fredags låste jag dörren för att inte öppna den förrän om fyra veckor.


Nu skall jag bara vara , njuta av min trädgård, umgås med familj och vänner. Gå på loppis och auktioner, första auktionen blir redan på onsdag!! Resa omkring lite och besöka några bloggares affärer.
Jag skall också ta hand om det här gamla skåpet och se till att det får lite vit färg. Skåpet har stått hos min mans farmor och farfar i deras kök, sedan har det tillbringat många år i ett uthus på gården. Vi funderade att slänga det men det hamnade till slut i vårt förråd och nu skall jag pröva att måla det.Skåpet är ihopsatt med trädplugg utan en enda spik!! Beslagen är trasiga så det måste jag köpa några ny gamla. Vet ni var man kan köpa sådana?

Vädret har övergått till typisk semester väder, regn och 18 grader varmt, men det står jag ut med, vi har ju haft en underbar värme och vilka kvällar.
Önskar en bra vecka och skåpet kommer jag att visa när jag målat det färdigt.

Kramar från Stenlycka