28 augusti 2009

Loppis

Hejsan!

Äntligen fredag och tur var det för nu går det runt i huvudet på mig efter en vecka på skolbänken, där jag fått information hur vårt nya datasystem skall användas på mitt jobb. Är för gammal för sådant......???

Men nu skall jag och min man åka till Motala och vara barnvakter åt våra små barnbarn. Underbart att få rå om dem alldeles själva medan föräldrarna är på bröllop.

I dag på förmiddagen när jag var inne i "stan" och veckohandlade så smet jag naturligtvis in på stadens loppis. Och eftersom jag är väldigt svag för vita figurer så tog jag naturligtvis med den här lilla jäntan hem.


Så blev det några små söta flaskor


Och en sådan här liten bytta , kanske skall det vara smör eller något i den, inte vet jag.
Det fick bli en torkad pionblomma så länge.



Och sen så köpte jag den här sy korgen. Kommer i håg att min farmor hade en sådan. Tror jag skall måla den, får fundera lite, som jag brukar göra. Men jag tycker inte om den bruna färgen , så vi får se.....


Nu skall jag ha en skön helg med barn och barnbarn. Det är stor lycka för mig att få vakna hos dem på morgonen och få ha babyn hos mig medan det större barnbarnet också kryper ner i sängen till mig med alla sina gosedjur och vill att farmor skall berätta en jätte, jätte otäck saga.

Önskar er en härlig sensommar helg........eller är det höst kanske.....?

Många Kramar på Er!

20 augusti 2009

Imse Vimse...

Hejsan!
Den här lilla luringen hängde i sin tråd under en blomma i min trädgård, fick snabbt springa efter min kamera ,ville gärna ta ett kort på tatuering den hade på sin rygg.



Dessa vitaminbomber har börjat att mogna, mmm... tycker de är så goda.


Höstfärger i trädgården.



Visserligen tycker jag om svamp men jag tror inte dessa hamnar i min stekpanna.

Tyvärr har jag inte haft så mycket tid att titta in till er den senaste tiden. Arbetet har kört igång med dubbel hastighet. Vi byter datasystem och då blir det många kurser och sedan har jag varit, det mesta av min lediga tid, hos min mycket sjuka mor. Tack alla ni som skriver hälsningar till mig, ni är så rara och goa.


Många Kramar till er!!!!

15 augusti 2009

Vinsten

För några dagar sedan kom den gula postbilen med vinsten. Den vackra Madonnan. Nu har den flyttat in till Stenlycka och jag lovar att jag skall ta väl hand om henne.
Tack så mycket ANYHOW för den fina vinsten och GULDKANT PÅ LIVET för en rolig tävling.
Jag älskar Madonna den är så vacker.


Har märkt bland vi bloggare att den grönturkosa färgen har blivit populär.
Den här ängeln köpte jag för många år sedan i "gamla stan" i Stockholm och den har alltid suttit på en vägg i min hall. Det blir så med en del saker de sitter på samma ställen år efter år och till slut ser man dom inte längre. Då är det dags att byta plats. Så nu har min ängel fått ett
nytt ställa att vara på och tänk nu ser jag den igen.

Och den här lilla porslinsasken har också stått undangömd i ett skåp i några år men nu har den kommit ut i friheten på min skänk.Tänk vad ni bloggare kan påverka mig....

Önskar er en riktigt skön helg. Min lördag började med att jag tog mod till mig och följde med min man till skogen och plockade blåbär. Nej, jag är inte rädd för min man men jag är fobis rädd för ormar. Det gick bra inte en orm bara en massa mygg, och nu ligger sju liter rensade blåbär i frysen och en blåbärspaj har jag just tagit ut ur ugnen.
Det har just börja regna här, så det blir en myskväll med lite tända ljus, klia myggbett och äta blåbärspaj.
Kramar på er!

11 augusti 2009

Underliga

Många måste nog tycka att vi bloggare är ett underligt släkte för att vi pyntar med så konstiga saker. Mina väninnor tittat på varandra med en menande blick, och undrar säkert om jag har en skruv lös, när jag talar om ko tavlor och att jag tagit in en gammal registreringsskylt. Min man fick gå ut i garaget och gräva fram en skylt ur gömmorna och inte med ett ord så överlämnade han skylten till mig. Men nog såg jag ett litet leende i mungipan.....



Den här lilla lådan för servetter fick jag av min sonhustru för att ha ute. Fiffigt med stenen så att
servetterna inte blåser iväg.



Förstår inte varför hon valt den här texten på servetterna. Förstår ni?






I lördags var vi på årets första kräftskiva. En underbar trevlig eftermiddag och kväll. Nu dröjer det en vecka tills nästa kräftskiva står på tur.



Ha en skön augustivecka alla som nu har börjat jobba och alla andra som är lediga och njuter av det fina vädret.

Tack för alla underbara hälsningar, ni är så gulliga mot Stenlycka, jag är så tacksam att ni finns.

Många kramar till er!

6 augusti 2009

GLAD

Mitt ansikte är ett enda stort leende idag efter att jag läst "livsnjutarbloggen" Guldkant på livet som presenterade vinnarna i den fina och trevliga tävlingen som hon i samarbete med den underbara webbutiken ANYHOW har haft. Jag bara skrek ut till min man JAG HAR VUNNIT FÖRSTA PRIS............ och vilken vinst!!!!
Denna vackra MadonnaJag har svävat på moln hela dagen. Tack ANYHOW för den fina vinsten.
Gå gärna in och titta på den härliga webbutiken, det finns massor med vackra saker som ni "behöver" till era hem.
Och TACK Guldkant på livet för din trevliga tävling. Ni måste bara titta in till henne hon har en ljuvlig blogg.



Ha en skön kväll kära bloggvänner och gå ut och titta mot himlen, för om ni inte har mulet, så får ni se en underbar augustimåne, det är nämligen fullmåne ikväll.


Många Kramar från Stenlycka

3 augusti 2009

Fjärilsfest.......

........ i Stenlyckas trädgård.

Igår var det stor huggsexa om nektarn på min Rosenflockel.
De små fjärilarna sträckte ut sin långa snabel och sög i sig den söta blomsaften för glatta livet tills de knappt orka lyfta från blomman.


Om ni vill njuta av många fjärilar i er trädgård så rekommenderar jag att ni sätter denna ståtliga perenn, kan bli upp till 2 meter hög, så tänk noga på var ni planterar den för den tar plats.

Önskar er en skön augustivecka !
Kramar