28 februari 2010

Vårmånad

Hej Vänner!


Hoppas ni har haft en skön helg. Tyvärr går de här lediga dagarna alldeles för fort och i morgon är det måndag, arbetsdag igen och även ny månad. Tänk då kommer våren, för Mars är lika med VÅRMÅNAD. Det har jag läst i almanackan och då måste det vara sant. Alltså finns det inge snö imorgon och vi kan njuta av tussilagon i dikeskanten. Så nu flickor får ni skynda er att plocka fram vårgarderoben......


Var en sväng på stadens loppis i fredags och naturligtvis fick jag med mig lite hem. Denna lilla såsskål.


 Dessa silverbägare.


När jag kom hem låg ett litet paket och väntade otåligt på mig att bli öppnat. Det var från  nätbutiken Romantiska ting . Jag hade gjort en liten beställning på detta fina glasögonfodral.

 

Tack Viola jag blev jätte nöjd, passar bra ihop med farmors gamla glasögon.
  
 

Ett stort tack till alla som gratulerade mig på min ett-årsdag på bloggen, jag blev både rörd och glad för alla vackra ord.


Önskar er en underbar början på mars och våren och glöm inte ta på er vårjackan imorgon!

VÅRKRAMAR
 Raina

24 februari 2010

Ett År

Hej Vänner



Jag tror inte det är sant, i måndags var det ett år sedan jag började blogga. Vad fort ett år har gått. När jag började blogga så tänkte jag...... jag gör en test ett tag......Nu har jag testat ett helt år.



Det har varit mycket trevligt och berikande för mig, att genom bloggen fått möta så många underbara människor. Alla dessa rara hälsningar som betytt jätte mycket för mig, fast jag inte känner er och ni inte har en aning om vilken filur som finns bakom bloggen Stenlycka. Ni har skriver på ett sådant sätt, så det känns som om vi känt varandra länge. Detta upplever jag som det mest fantastiska med bloggen att det finns så många underbara människor där ute som delar med sig av pyssel, idéer, kärlek och omtanke.


Jag själv har varit ganska anonym, har inte velat lämna ut mitt namn, har inte talat om för mina arbetskamrater, vänner och släktingar att jag bloggar. Det är bara min man som vet, ingen annan som jag känner. Vill ha det så....




Men för er mina vänner skall jag i dag tala om vad jag heter i förnamn. Raina är mitt namn. Ett inte så vanligt namn, får ofta frågan, vilket land jag kommer ifrån, många gissar på Finland. Men så är inte fallet jag är svensk, född av svenska föräldrar, men med en påhittig far som tyckte att tösen skulle heta något annorlunda. Tyvärr var det inte alltid så roligt som barn att ha ett udda namn.




Mina inlägg har väl inte blivit så många det här första året, närmare bestämt 108 stycken. Jag läste någonstans att skulle man bli en riktig populär och omtyckt bloggerska skulle man göra ett inlägg varje dag. Ja, ja....så var det med det.....
Inte har jag heller varit så duktig att skriva hälsningar till er som tittat in till mig. Jag känner dåligt samvete för det.Tyvärr har tiden inte riktigt räckt till.
Jag vill bara säga jag tycker ni är bäst, jag gillar er, stor Kram och Tack till alla som varit med mig detta mitt första bloggår.




Slutar det här inlägget med att visa att jag pysslat lite idag. Hade ett påskägg från ifjol som inte hade fått nya kläder. Rev lite papper från en bok, bokmärke, klister både på fingrar och i hår och lite spets. Efter lite pyssel så blev det så här. Tyckte det blev riktigt gulligt.

En stor Kram till er alla från Raina

20 februari 2010

Drömmar


Hejsan mina vänner!

Idag är vi insnöad här. Så förskräckligt  mycket snö vi har fått i natt och idag. Sitter och tittar ut genom fönstret mot vår uteplats. Ser en jätte stor snöhög, funderar på när den skall smälta bort och jag kan sitta där ute och fika. Känns som det kommer att dröja.

 
Nu är det bara den lilla blåmesen som vill vara där ute. Vi har hängt ut talgbollar.


Jag sitter och drömmer om när min trädgård såg ut så här

 
  
 
  
Idag ser trädgården ut så här


  
Nej, jag får njuta av min lilla St Paula som  ger associationer om  kommande blåsippor.

 

Tänder några ljus och slår upp en trädgårdstidning och drömmer vidare.

 

Ha en riktigt bra helg. Tack snälla för alla underbara hälsningar det värmer !
Jag tittar in till er i början på nästa vecka!



En stor kram



17 februari 2010

Repris

Hej Vänner!

Blev det många semlor igår?  För min del blev det bara en, om jag skall vara riktigt ärlig, är jag inte så jätte förtjust i semlor.



Idag blir det en repris på min kökssoffa och en gammal hylla som jag har i matdelen i mitt kök.




Soffan kommer från en gammal faster till min far. När jag skulle måla den vit fick jag skrapa bort massor med färglager. Den hade varit både grön, röd, blå och orange.



Hyllan hittade vi i ett uthus på min mans släktgård när gården skulle säljas.


Lite bling bling som just för tillfället finns i hyllan. Det varierar efter årstider och efter nya loppisfynd.






Slutligen en ljusstake  och en liten korg som har många år på nacken.De kommer från Guldkroken i Hjo. En keramik fabrik  som grundades 1946 av Bengt och Märta Grunditz.




Fabriken tillverkade mycket prydnadsaker i olika fäger. Jag tror att Guldkrokens keramik inte finns kvar längre i Hjo. Nu kan man se mycket av ljusstakarna och andra föremål säljas för en billig penning på loppis.


Önskar er allt gott!
KRAM



15 februari 2010

VINST


Hej Vänner!


Idag går Stenlycka omkring med ett leende på läpparna. Jag är så lycklig för jag är en av vinnarna i Pysselpalatsets underbara tävling. 

 

Hon är så kreativ och duktig på att skapa vackra saker bl.a dessa underbara kort.
Dessutom har hon en vacker blogg. Har ni inte redan besökt den så tycker jag att det är på tiden att ni gör det. Och ni kan göra det här.
Dessa vårblommor vill jag ge Pysselpalatset och hennes man idag.
Tack
önskar er det aldra bästa!!!
Kramar i massor

14 februari 2010

Hjärtekram



Kära Vänner!!!

 

Önskar er alla en helt underbar


ALLA HJÄRTANS DAG!


   Stor 
Hjärtekram 
från Stenlycka

12 februari 2010

Badrum

Hej Vänner!
                                                                                                               
  
Idag vill jag visa vad jag har köpte hos goa Viola med nätbutiken Romantiska ting. Tycker ni skall göra ett besök i hennes butik.
Det blev den här vackra kudden, som jag är jätte glad för, jag är lite svag  för petit point  och  för allt arbete som är nedlagt på dessa små konstverk. Samlar lite på dessa handarbeten och har några stycken bl.a  denna väska 



Idag visar jag några bilder från vårat badrum, ni har aldrig fått titta in där förut, kanske för att det står på önskelistan att göras om. Vi renoverade det för ungefär 12 år sedan  och satte bl.a in golv värme som är det bästa i hela badrummet. Men nu skulle det behöva en makeover.


Den här lille figuren har en kille i Lidköping gjort. Han gjorde en massa sagofigurer till biblioteket och då passade jag på att köpa  Alfons Åberg. Tycker han är söt och rolig för alla barn som besöker vår toa.

Färgerna i badrummet är blått och vitt.


 

Lite för henne....

  

 Lite för honom...

 
     
Önskar er en skön fredagskväll!
Kramar i massor

9 februari 2010

Silver o Nickel

Hej vänner!


Först vill jag tacka alla som har tipsade om min gipsfigur som jag köpte på loppis i lördags. Några berättar att  den skulle kunna vara värd upp till 1000 kronor.


Låter lite spännande när man bara gett 50 kronor för den.  Figurerna  som man fick så mycket för, var nog i mycket bättre skick. Det paret jag köpte var ju bra slitet. Figuren får nog vara kvar hos mig, jag skall vårda den ömt.

 

Gillar silver och nickel saker, letar ofta efter det när jag är ute på loppis och auktioner. Nackdelen är att jag får putsa silvret ganska ofta. Har ni något bra tips på hur man på ett lätt sätt putsar silver?
                                                   

Ha en fortsatt bra tisdag. Jag slutar med att visa en bild från mitt blommande plommonträd vid mitt lusthus. Tänk när den tiden kommer.....


                                                
Kramar i massor till er alla som tittar in till mig!!!