30 augusti 2010

SKÅPET

Hejsan!
Nu var det måndag igen och helgen har försvunnit så fort, så fort.
Lite bilder i repris på mitt gamla skåp och lite annat från rummet där vi tittar på TV.
 

Många har undrat,  hur det gick på synkontrollen,  blev det nya glasögon......japp.....det blev det  och dyrt blev det.... och när jag hade fått reda på priset och den första chocken hade lagt sig så kom  det riktigt stora problemet...... vilken båge jag skulle välja.
Inte lätt att prova glasögon med fönsterglas i....... man ser ju inte ett dyft.Jag såg en dimfigur i spegeln. Men gubben tyckte att ett par passade mig  så bra, att med dem skulle han stå ut att se mig i några år framöver. Så fick det bli ......vad gör man inte för kärleken......



I lördags var jag på den stora loppisen i staden men tyvärr hittade jag inte så mycket, det var väldigt trångt mellan borden och sedan regn och åska. En gammal kruka blev det hela. Ni skall få se den vid något annat tillfälle.



Ikväll när jag sitter här vid min dator skiner solen in på mig, underbart efter allt regn som vi fått i augusti.


Nu skall jag ta en sväng i min trädgård innan solen försvinner bakom husen och plocka mig några björnbär som börjat mogna.


Önskar er alla en bra kväll!
Kram Raina

27 augusti 2010

LOPPIS LÖRDAG

Hej Vänner!
Fredag ......åhh..vad skönt.
Vill bara önska er en bra helg!
Tittade i min bildmapp och  hittade några bilder från vardagsrummet i kvällsljus.


Nu skall jag åka in till Lidköping för att kolla synen. Synålen blundar och vägskyltarna är svåra att läsa.......



I morgon skall jag också åka in till staden för då är det stor loppis i Lidköping . 110 bord var bokade  enligt vår lokala tidning. Så då måste jag in och kolla.

Så har ni vägarna förbi eller bor i närheten så vet ni.... loppis!!!!

Ha en go helg och ursäkta de gryniga bilderna, de är tagna med min gamla kamera.
KRAM
Raina

24 augusti 2010

FÄRDIG!!


Hejsan!
Nu är jag här igen efter en härlig helg som på lördagen började med kräftskiva hos goda vänner i deras sommarstuga vid Vänern. Mina väninnor från tonåren och deras män träffades redan på eftermiddagen för obligatorisk fika och sedan bad. Tyvärr var det för många badkrukor i år så badet blev inställt. Senare intog vi kräftor och snaps och mycket senare blev det en underbar tårta bakad av värdinnan. En härlig kväll och natt som ingen av oss ville skulle ta slut.

.
Så på söndag var det dags att rätta till anletsdragen med lite skönhet på burk och gå på ett underbart, ljuvlig barndop. Att möta så många trevliga, för oss ny människor och få dela lilla Bellas dop med dem var så härligt . TACK  till alla ni som tittar in på min blogg och som var med på dopet. Ni var så gulliga mot oss. Kram till er och till Bella och hennes goa föräldrar!! Det vackra kortet som Bella fick har Pysselpalatset gjort.Titta gärna in till hennes vackra blogg.


Jag har målat, målat....... och målat.... nu är jag färdig med mitt skrivbord.
Så här blev det och så får det bli.....

 Inte vitt utan ljust grått och lite mörkare grått.


Här kommer jag nog sitta och blogga till er.


Önskar er en fin onsdag  och tack för alla gulliga hälsningar ni alltid skriver till mig! Ni är för rara!
Kram Raina

21 augusti 2010

SKRIVBORD

 Hej alla Rara !

En liten lördagshälsning från en något stressad Stenlycka som är på väg ut i regnet för att handla och sedan i eftermiddag skall vi på fest till goda vänner. Hos dem börjar festen med obligatoriskt fika och sedan bad i Vänern, sedan avslutas dagen med kräftskiva.


I veckan har vi tagit fram ett gammalt  arvegods som skall få känna på penseln.
Den ena dörren var igenspikad så vi hoppades på en liten förmögenhet bakom dörren.



Detta var vad vi fann, gamla böcker, brev, psalmböcker, tidningar, poesiböcker med sammetspärmar inuti  dikter skrivna i sirlig handstil. Böckerna och innehållet var min mans farmorsmor och det var hennes vänner som hade skrivit i poesiböckerna.Mycket var daterat från slutet av 1800-talet.




Önskar er en bra helg!
Kram Raina

16 augusti 2010

MAGASIN

Så var det måndag igen efter en trevlig helg för min del.
Festen blev lyckad och vi fick en varm och skön kväll och natt.
Efter att vi med hjälp av grannarna tagit ned partytältet i går så blev det en lat och behaglig dag


i läsfåtöljen


och soffan med ett för mig nytt norskt magasin, Bolig Pluss.
Jag köpte tidningen i mataffären när jag var och handlade. Det var en jätte trevlig tidning som jag kan rekommendera till er som inte redan känner till den. Man kan också gå in på deras hemsida och titta på vackra hem.


Jag tycker om att läsa inredningstidningar man får så många tips och blir så inspirerad av alla vackra hem, eller hur? Här är några till  som ger mig läsglädje.


Önskar er en bra vecka, nu är det dags att ta tag i vardagen och jobbet för min del.
Kram Raina

13 augusti 2010

FEST

Hej!
Vill bara skicka en liten fredagshälsning till er alla och önska er en bra helg!


I morgonkväll skall den årliga grannfesten äga rum här på våran gata. I år är det jag och min man och ett grannpar  som håller i arrangemanget. Så i morgon skall här jobbas med att resa partytält, dukas, bakas tårtor, grillarna skall fixas och välkomstbålen skall blandas och avsmakas. 

Det  som oroar oss är vädret, idag har det regnat och imorgon om man tittar på prognosen för Tun så skall det bli regn och åska på kvällen. Kan nog bli en blöt fest..........

Visar några bilder på konsoler som jag hittade i en affär under semestern.
Önskar er allt gott!
Tack för alla rara hälsningar om  min dukning  till lilla Bella!
Kramar Raina

11 augusti 2010

DOP

 Hejsan mina vänner!


Idag blir mitt inlägg lite mer personligt riktat till värdens goaste lilla underverk, Bella. Bella skall nämligen döpas och då fick jag  en förfrågan här på bloggen från Bella och hennes mamma om jag hade något förslag på blommor till dukningen på dopdagen.
Jag har klurat och funderat ....varit ute i min trädgård och tittat. 
För mig är luktärtor och rosor de blommor som jag älskar vid den här årstiden. Luktärtor är så där skira och skulle passa på ett barndop tycker jag. Kan blandas upp med lite grönt, kanske murgröna.


Hämtade in mina få luktärtor från trädgården, de har precis börjat slå ut.

 Sedan gjorde jag en liten dukning till Bella.

Kram Bella och din  mamma vi är så glada att ni finns!!!.
Vi ser  fram emot Bellas dopdag.

Kramar också till er alla goa bloggare och tack för alla gulliga kommentarer om min trädgård!
Raina

8 augusti 2010

RESAN

 Hejsan alla rara änglar!!


Kunde aldrig i min livligaste fantasi ana att så många ville titta till min trädgård medan jag var  på semester.


Tusen tack.... ni är underbara ..... rara hälsningar har ni också skrivit till mig.



Nu har jag kommit hem igen efter en underbar härlig vecka i Danmark.


Jag, min man och vår son med fru och deras två små killar, hyrde denna husbil och begav oss på äventyr till Danmark. Det var min första camping i husbil, lite trångt men praktiskt.



Vi har rest från Köpenhamn till Skagen med bl.a besök på Tivoli och Legoland. Det blev inte tid till så många trevliga affärer som jag hade önskat men i Skagen shoppade jag och min sonhustru loss. Tur att vi hade husbil så alla kassar fick plats och tur var det också  att butikerna stängde redan klockan fem......


Tyvärr så ramlade min systemkamera ned från våningssängen i husbilen och gick sönder. Den befinner sig nu på klinik för trasiga kameror, och får nog stanna i flera veckor, prognosen var inte så munter, kaputt objektiv och ev. även  skadat kamerahus. Tur att jag har den försäkrad.


Rosorna hade klarat sig rätt bra medan andra blommor har tagit stryk av allt blött som vår herre försett oss med under veckan vi varit borta. Den här rosen är en sådan där krukväxt som jag köpte i mataffären till en billig peng för några år sedan. När den hade blommat över inne satte jag ut den, nu har det blivit en stor ros och  blommat flitigt .
Nu skall jag ta en titt in till er mina vänner och se vad ni har haft för er under veckan. Slutar med en bild på den här skylten som satt utanför en krog på legoland.


Stor kram Raina