HEJ DÄR!!
Här kommer ett inlägg som går i repris
från 2012 men som just nu
passar bra när björnbären börjar mogna.
För många år sedan satte jag ett björnbär
på baksidan av garaget
i år var väggen översållad
med rosa blommor
Humlor och bin gjorde sitt bästa
och resultat har blivit en riklig skörd
av jätte goda björnbär
Men vad gör man då av björnbär
mer än att äta dom solvarma?
Jo, man kan göra
"Svarta Pärlor" och "Flytande Rubiner"
"Svarta Pärlor"
Gör så här:
400 g björnbär
1 1/4 dl strösocker
1 kanelstång
2 cm skivad färsk ingefära
skal och saft av ½ färsk citron
2 dl rom
Lägg bären och socker i glasburkar.
Tillsätt kryddor och citronskal,
pressa över citronsaften.
Fyll på rom.
Vänd burken dagligen tills sockret har löst sig.
Då är bären klara att serveras,
helst varma med glass.
När bären i burken är slut
har vi det bästa kvar.
"Flytande Rubiner"
Sila lagen och servera
den mörkröda vätskan i glas.
Alkoholhalt och sötma
varierar från gång till gång
och kan justeras
med sprit och socker.
Ät, drick och njut!
Kram
Raina