30 juni 2009

Åska

Hej !

Hoppas ni njuter av värmen. Det gör jag......fast det är svårt att sova på nätterna och det är svettigt på jobbet........ men det är detta jag har längtat efter så nu får jag inte klaga.

Men nu i kväll har åskan slagit till med dunder och brak och så har det både haglat och regnat. En liten urladdning så här på kvällskvisten efter dagens hetta. Hoppas bara inte det fina vädret är över nu, för på måndag börjar min semester och då vill jag inte ha regn.Men i kväll slipper jag vattna i trädgården så nu kan jag helt ägna mig åt Morden i Midsomer.

Visar en bild på några rostiga vikter som jag hittade på min föräldragård och som fick följa med hem .Och så får ni se lite blommor igen från min trädgård.
Kramar från Stenlycka

46 kommentarer:

  1. Jag ser inte på Morden i Midsommer i kväll för jag hade bara somnat ändå... Inte klokt vad trött och slö man blir av värmen. Men jag spelar vad klart in avsnittet! Det är ju en så härlig serie.
    Här mörknar åt nordost (tror jag...) så vi kanske får lite regn i natt men jag har vattnat för säkerhets skull. =0) Antar att ni har fått luften rejält rensad?
    Jättefina foton från trädgården som vanligt. Är den röda rosen en Ingrid Bergman? Såg till min lycka att mina blommar trots att jag negligerat dem där de står i slänten omgärdade med div. ogräs och annat grönt. Så det fick ju bli ett par foton vad klart!
    Givetvis hoppas vi att det fina vädret räcker till din semester! Jag jobbar även nästa vecka. Nåja, iallafall delvis. De timmar jag inte är ute på uppdrag får jag ta ledigt för att inte bara sitta på kontoret och rulla tummarna. Skall bli skönt faktiskt!
    Ha det nu så gott!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Åh den första rosen var spec. fin,-det är en sådan jag beställt-något liknande.
    Här är det varmt fuktigt och lite dugg. Vi satt ute i det lilla dugget och åt,-skönt...
    Mysig tv-kväll!!
    Kram Anne-Lee

    SvaraRadera
  3. Wooow vilka kort...humlekortet var ju kanon!!!!
    fina blommor så!!
    ja et har pratats hela dan o åska o skurar..men vi har klarat oss än...3 droppar kom på oss när vi tog en glass på skogshyddan vid 5 tiden!!
    Men kvavt o klibbigt!!!
    Får väl se i natt!!de små ska tälta på altan...kommer väl inspringades om det börjar dundra!!!


    Kram på dig♥

    SvaraRadera
  4. Åh jag önskar att det kunde dundra till ordentligt här oxå... Kanske skulle både den klibbiga värmen och den envisa ryggvärken fara åt pipsvängen då?

    Vad mycket vackert du har i din trädgård! Vad är det för häftig växt som humlan fattat tycke för?

    Kramelikram :)

    SvaraRadera
  5. Underbara bilder!!
    Och va fina vikterna va, sånna skulle jag villja ha på mitt planteringsbord!!

    Hoppas din vecka börjat bra, kram Camilla.

    SvaraRadera
  6. Här håller det oxå på att dra ihop sig till oväder..skulle behövas en rotblöta..ljuvliga blommor från din täppa, kramen

    SvaraRadera
  7. Hejsan,
    jag skulle också vilja ha lite regn, det är så tort nu, det fick gärna regna på natten och vara fint på dagen, men det är nog att önska för mycket =).

    Härliga bilder från din trädgård!

    Ha det så bra, kram Rebecca.

    SvaraRadera
  8. Hallojsan.
    Vilken blomsterprakt.
    Här har det också regnat i kväll.Skönt som du säger att slippa vattna.Vår semester börjar också snart,så jag hoppas att det fina vädret inte försvinner.
    Vilka vackra rostiga vikter.
    Må så gott
    kram kram Anette

    SvaraRadera
  9. Vilka ljuvliga bilder! Låter härligt med lite åska bara den passerar och inte håller i sig. Jag vill också väldigt gärna att den härliga sommaren dröjer sig kvar...länge!!! Attans, missade morden i midsommer! Låg ute i dag, kvällsbädden då men nästa vecka ska jag kika.

    Må så gott i sommarvärmen!
    Kram Anna-Lena ♥

    SvaraRadera
  10. Men så ljuvliga blommor och foton! Kram Petra

    SvaraRadera
  11. hejsvejs!!!
    nix vi klardade os alt igår...men rejält kvalmigt nu...o så varmt i natt...får väl se om det kommer in nåt över dan...men än så länge skiner solen....badväskan packas....först ska jag dock til bvc med lillen!!

    ha en fin dag!!

    SvaraRadera
  12. Hej Vännen!
    Tack för alla gulliga kommentarer hos mig, blir så glad:)

    Vilka fina blombilder från din trädgård, de rostiga gamla vikterna gillade jag oxå.

    Vi trodde vi skulle få åska igår kväll men det bröt aldrig ut. Hade inte skadat med en regnskur, det är så torrt i rabatterna o gräsmattan.

    Ha en sköön dag,
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  13. Hej många fina närbilder... humlan är ljuvlig... Varmt ja... vi har ca 35 -40 grader på uteserveringen dessa dagar... Det är hemskt... trots att jag verkligen dricker så får man nästan svindel efter en hård lunch... men tre dagar kvar.... sen semester.. så det är smällar man får ta... kram Jeanette

    SvaraRadera
  14. Så ljuvliga blommor du visar - en del känner jag ju igen!
    Så skönt med lite regn! Här kom det pyttelite inatt, men bara så att de fuktade marken lite!
    Lite molnigt idag, så man hoppas ju. Men åskan har vi inte haft - än!!!
    Jättetorrt är det i rabatterna!

    Ha det gott!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  15. Vilka vackra sommarbilder!
    Du fotograferar så fint!
    De rostiga vikterna skulle gärna få följa hem till mig också.
    Ha en mysig sommar och grattis till semestern.
    Det fin-fina vädret verkar fortsätta!
    Kram carolina

    SvaraRadera
  16. Igår du höll jag mig vaken hela Morden.. lite glass runt halv 10 gjorde susen! Så fin färg du har på dina pioner, tycker blomningen gick väldigt fort iår. Nu börjar det mörkna här också, hörde ett litet muller.
    Ha det bra och kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  17. Hej! Här har det också mullrat lite i dag, men inte kommit en droppe regn så jag ska strax ut och vattna! Vilka otroligt vackra bilder på blommor du visar i dag! Jag njuter! Ha det så jättebra och vad skönt med semester snart! Kram från Maria

    SvaraRadera
  18. Go kväll!
    Morden i midsomer såg jag me i går och det är en underbar serie som man gärna inte vill missa. Vad fina bilderna på blommorna, det är en härlig tid även om det är varm, tur att regnet kommer, det rensar luften. Ha en bra kväll och goa kramar Ina

    SvaraRadera
  19. Nu har jag missat båda avsnitten av Midsommer!
    Är det inte typiskt??
    Förvirrad tror jag=))

    Vilka fina vikter!
    Riktiga fynd på hemmaplan.

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  20. Fy för åska, dom naturkrafterna gillar inte jag! Men tyvärr, hör det också sommaren till och brukar naturligtvis lätta upp med ett rejält regn som så väl skulle behövas :)
    Här får jag vattna morgon och kväll mina sommarblommor pga värmen och det är lite trist.
    Ljuvliga blomster och den rosa rosen var underbar.
    Kram / Bea

    SvaraRadera
  21. svar; det har åskat en hel del här också. Tack för den fina kommentaren om vår dotter :) Vi funderar med på kakel med fasad kant. Vi ska ha vita luckor och inga överskåp. Blir hyllor istället. Frågan är bara hur man ska kakla när man saknar överskåp? Ha en fortsatt fin kväll.

    SvaraRadera
  22. Hej!

    Dina bilder är underbara och blommorna likaså. Är det en cerise pion på den andra bilden? Den ser jätteläcker ut.

    Vad du är pysslig som sytt och donat så mycket. Så fint det blev med det randiga tyget och kuddarna. Jag har nog slappnat av lite för mycket nu i det vackra vädret. Nu blev jag sugen på att fixa om lite jag oxå!


    Ha nu en fortsatt skön sommarvecka!

    Kramar
    Karin

    SvaraRadera
  23. Hej vännen!
    De där blombilderna var oootroligt vackra :)
    Vilken bra fotograf du är!!
    Jag älskar såna där vikter!
    De är så dekorativa!
    Vad kul att du fick dem :)
    Hoppas allt är bra med dig!!
    Ha det gott!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  24. Hej svejs! Ja, nu är det riktigt varmt....har också lite problem när jag ska sova på nätterna! Men jag klagar inte, för snart ska det tyvärr bli "lite" svalare! Jag skriver "lite" för jag vet ju att du ska gå på din efterlängtade semester....Hoppas verkligen bara att det inte börjar regna i flera veckor. För när det väl börjar hos oss så brukar det kunna hålla på ett tag....Vi håller tummarna! Som vanligt bjuder du på underbara trädgårdsbilder....Bara njuter! Många Kramar Therese

    SvaraRadera
  25. Så fina blommor du har i din trädgård.
    Dom rostiga vikterna gillar jag.
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  26. God Morgon!
    Stämplarna köpte jag hos Panduro,dom har flera olika modeller och stilar.
    Tror att det finns något liknande hos Clas Olsson också.

    Ha en skön dag/
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  27. Då kom det sååå åskovädret...igår eftermidda brakade det kloss...satt på skogshyddan hade just badat..himlen blev bara mörkare o mörkare....sen började det att blixtra i massor...när det väl kom för nära gick vi in o tog glass!!!Hemma hade det ösregnat!!

    Hörde du om jula,,hela taket ramla in!!!Usch
    Ha en härlig dag i solen!!
    ~~♥Kram Millan♥~~

    SvaraRadera
  28. Åhh,vilka underbara blombilder du visar.Och dom rostiga tyngderna DOM BARA ÄLSKAR JAG.Hua mej,det är hemskt,har bara fått ett par droppar regn och mycket åska.Ha en skön dag.Många sommarkramar//Lotta

    SvaraRadera
  29. Hej hej! Tusen tack, det var ett vackert bröllop och det är klart att man blir lite sugen själv, den som väntar på nåt gott... ;)
    Vilka underbara rosor du har i sin trädgård, än har mina små rosenbuskar jag platerade i fjol inte satt igång men jag ser de små knopparna som växer... :) Har du något bra tips på hur man får rosenbuskarna att bli stora och frodiga snabbt?
    De rostiga vikterna var jättefina, snyggt att ha ute i trädgården!
    Hoppas att du får en solig start på semestern, själv börjar jag den 20:e så jag får vänta ett tag till! Många kramar Emma

    SvaraRadera
  30. Vilka fina rostiga vikter!!!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  31. Hejsan!

    Äntligen har jag lite tid vid datorn. Har bara varit ute och jobbat och fotat som bara den :)

    Vilka härliga blomsterbilder du visar. Det är verkligen julafton för oss som älskar blommor nu när allt bara exploderar i trädgården.

    Bilden på humlan blev jag helt kär i!!!!

    Så fint du har gjort i kökssoffan! Den svarta kudden är en läcker liten pralin som bryter fint mot de andra färgerna, sött broderi

    Kram på dig
    Lena

    SvaraRadera
  32. Hej min vän! Hoppas allt är bra...Jag har lite svårt att sova på nätterna när det är så varmt så då blir det lite bloggande istället. Blev så full i skratt när jag läste att du också var ormrädd! Själv har jag Ormfobi...Går med stövlar för det mesta. Försöker att inte "föra" över det på Wilma. Idag när vi var på badplatsen så kom det ju naturligtvis en snok ringlandes på stranden. Och det är ju INTE trevligt!! Men som tur var så var det en kille som tog hand om den och gick till skogs med den. Men jag hade väldigt svårt att koppla av efteråt. Jag tycker det är lika otäckt och äckligt med en stor svart snok som en huggorm. Nog om ormar!! Det är nackdelen med sommaren! Man skulle ju både vilja plocka bär i skogen och plocka blommor på ängar men det törs jag absolut inte göra....Skönt att höra att det är fler än jag som är rädda! Kram Therese

    SvaraRadera
  33. Underbara pioner!! Vet du sortnamnen??
    Kram Gry

    SvaraRadera
  34. Vilka otroliga bilder , vilka blommor du har !
    Hoppas du får en fin sommar nu !
    Jag tar semester ;-)
    Kraam !

    SvaraRadera
  35. Vilka underbara blombilder du har tagit!
    Det är så vackert nu med all blomning, men det värsta är att det tar slut så fort nu när det är varmt...
    Våra rosor börjar redan tappa sina blad, och pionerna också... Men det är nästan alltid så varje år tycker jag.
    Och de rostiga vikterna är ju bara såå fina!
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  36. Vilka fina blommor!! Du har verkligen gröna fingrar och inte bara det så är du duktig på att fota!! Nu blir man avis och skulle vilja ha sådana blommor hemma hos en, för inte hittar man riktigt fina som dessa när man ska handla i affärer.

    Kram
    Elin

    SvaraRadera
  37. Åh vilka vackra bilder! Jag får inte alls till så fint som du, lånar ena dotterns kamera! Får väl kosta på mig en bättre vid tillfälle. Åskan är jag faktiskt lite rädd för, i alla fall när det åskar på natten! Ha en trevlig helg!
    Kram Anki

    SvaraRadera
  38. Tjohoo nu har vi semester!!! We did it!!
    Nu ska vi slappa och ha den bästa semestern!
    Stora kramen Anne-lee

    SvaraRadera
  39. Tack för din omtanke.
    Vilka underbara bilder av blommor. Åhh, dessa viker är ju så fina.
    Önskar dig en fin helg.
    Kram

    SvaraRadera
  40. Hej vännen! Härligt med semester nu....tyvärr så var det ju inte så roligt väder idag. Inte hos oss iallafall....Jag som älskar sol o värme tyckte faktiskt det var riktigt skönt med lite moln idag! Men lagom är bäst! Ha en Trevlig lördag! Kram Therese

    SvaraRadera
  41. Åh vad skönt att ligga ute och sova-brukar jag göra i hängmattan! Ja jag använder mig av lager-min dotter har visat mig så nu håller jag på att utöka kunskaperna ifrån det hon lärde mig...Det är ju ett väldigt stort program men kan jag ge fotona den känslan jag vill förmedla så blir jag nöjd...
    En bild ett lager..trycker på lagret på höger sida så jobbar jag med den...Fotot längst fram ligger högst upp i händelser på höger sida...Ja lite klurigt att försöka att förklara så här....himlans kul är det....
    Ha en skön slapp kväll
    Kram Anne-Lee

    SvaraRadera
  42. Hej igen...o tack tack!
    jag använder "Tilda" garn..extra mjukt fint!Köpt nere vid framnäs garnaffär! Jag hade ingen aning om vad jag skulle ha,,,bara fråga o sa vad jag skulle göra...men jättekul är det!!!Som sagt...man blir lite beroende!

    Vi fick fly svalnäs idag...ett stort åskoväder drog in.....alla snabba sig o packa ihop...såg ju ut som om vi vallfärda til mekka;))))

    Ni ska vi ta o äta snart..solen skiner gott nu:))
    Go kväll♥

    SvaraRadera
  43. Rost och vackra blommor, helt i min smak!

    Kramis

    SvaraRadera
  44. hej!
    vilka fina rostiga vikter,och MYCKET VACKRA BILDER!!
    ja,tänk vilka skrot gömmor som finns runt gårdarna,vi grävde upp cyklar,en såg,rostiga matburkar och annat... spännande var det! vi ska gräva lite mer sen.

    ha en bra söndag,kram!

    SvaraRadera
  45. Vilka underbara bilder från din trädgård , måste vara ljuvligt att ha så många vackra blommor att njuta av ! Kramar Susanne / den gamla skolan

    SvaraRadera
  46. så vackra blommor och fina vikter du visar.
    Hanna

    SvaraRadera