21 juni 2009

Harungar

Ja, nu går midsommarhelgen mot sitt slut för i år.

Vi har haft en skön helg och behagfull midsommarafton med goda vänner. Tyvärr var väl inte vädret det bästa lite sol och en del regn. Maten fick intagas i våra vänners inglasade uterum. Utanför uterummet i blomsterlandet var det barnkammare. Fem stycken små ljuvligt söta harungar försökte gömma sig under blommorna i väntan på att deras harmamma skulle komma och ge dem mat. Framåt kvällen blev de nog mer hungriga för då började de söka sig till glasfönstret och titta in på oss.




Nu kära vänner vill jag ha råd av er , jag vet att ni är så kreativa och duktiga på att hitta på användningsområden för saker. Några dagar före midsommar var jag inne i en affär som både säljer nytillverkade saker och lite gammalt. Där hittade jag denna gamla gobeläng, som säkert har hängt på någon vägg. Det fanns ett brunt foder på baksidan och en ram av något fult beige tyg. Men själva gobelängtyget var vackert. Nu vill jag har råd av er vad jag skall göra med tyget och vad jag skall använda det till . Först skall jag sprätta bort det fula sidenfodret och bården av beige tyg. Gobelängen är 130x45 cm. Kanske kan jag ha den på någon vägg men hur monterar jag den så att det ser snyggt ut?
Önskar er alla en bra sommarvecka med värme och sol. En rädd harmamma dök upp till slut till harungarnas lycka. Kramar

47 kommentarer:

  1. Vilka söta små ungar!

    Tänker du sy ny kant till den?
    I sånt fall kan du ju snickra i hop en träram och häfta fast tyget på den och ha den som tavla.
    Den ser väldigt fin ut!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  2. Åh, vilka ljuvligt söta små ungar!! Det var det sötaste jag sett på länge! =0) Vad bra att deras mamma dök upp till slut. Vi har haft skatungar nedanför boet på vår tomt och de har verkligen vaktats av sina skränande föräldrar. Idag lyfte så den sista ungen så nu skall det väl bli lite lugnare igen.
    Gobelängen har jag tyvärr inget tips till dig om just nu känner jag. Men kommer jag på något så återkommer jag vad klart.
    Ha en skön vecka!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig gobeläng! Fint mönster!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  4. Hej! Vad bra att du haft en skön helg, det har vi med. Men vilken tur du hade som kom så nära harungar att du kunde fota dem! De som brukar vara så skygga! De är verkligen jättesöta och jag förstår att harmamman var lite skräckslagen och ville skydda dem! Vi hade ett kärt Grävlingspar utanför trädgården i går kväll så det dröjer nog inte länge innan vi får se Grävlingungar här! De är ju söta men inte riktigt lika kul att ha i närheten! Ha det så gott! Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Hej!!
    Å vilka underbara små harungar!!
    Vad kul att du kunde ta bilder på dem :)
    Det brukar ju vara svårt att få med djur på korten.De brukar liksom inte sitta still :)
    Ett sånt vackert tyg du fått tag på!
    Du kanske kan sätta det på en plywoodskiva eller MDF skiva.Kanske går att limma fast eller med häftpistol!
    Det kommer göra sig vackert på väggen!
    Hoppas du haft en mysig midsommar!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  6. Hoppas att du haft en underbar midsommarhelg med önskan om god fortsättning på helgen!

    Kram Gunilla i Singapore

    SvaraRadera
  7. Vilken tur du skrev att harmamman kom, blev lite orolig där. Så himla söt den lille är på sista fotot. Jag hade också en hare utanför fönstret i Rågårdsvik imorse, tog foto genom rutan. Vilken fin gobeläng, du skulle ju kunna nita fast den i en tunn tunn platta och så en ram runt. Fast den är ju lång..
    Ska bli kul och se när du fått upp den.
    Kramis AnnaMaria

    SvaraRadera
  8. Vilka söta små harungar! Vilket vackert motiv det var på gobelänget! Har faktiskt inte hört det ordet förut. Ska bli spännande att se vad du gör med det! Ha en trevlig kväll!
    Kram Anki

    SvaraRadera
  9. Hej,
    oj vilka sötingar till harungar-magiskt!!!
    Om du kommer fram till att häfta den runt en tunn plywood så har kvar det fula beiga och en del av det bruna. Du måste ha lite i handen då du spänner tyget. Du häftar med andra ord i det beiga tyget på baksidan och skarven sitter helt i plywooden så att det beiga inte syns. Tar du bort det beiga fula så blir det ju så att ganska mycket av gobelängtyget försvinner till baksidan. Alternativt så häftar du upp hela gobelängen på en exakt stor skiva. Sedan limma frans,band,spets etc....Finns mycket roliga grejor att limma alt.(kanske bäst)häfta dit...
    Mycket vacker gobeläng.....
    Hoppas det var något matnyttigt...?
    Har du någon fråga så vet du var jag finns....
    Kram Anne-Lee

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Attans vilka söta små harpaltar, vad tur att deras mamma dök upp till slut!

    Har inget bra råd om gobelängen, men den var jättefin!

    Ha en bra kommande vecka,
    kram Jenny

    SvaraRadera
  11. Hej Du!

    Vad fina harungarna var... Vad bra att ni har haft det kul under midsommar. och att harmamman kom till slut. Jag vet inte vad du kan ha detta tyg stycket till men jag kan ju alltid försöka fundera ut lite... Ha en riktigt trevlig vecka hoppas att den blir full av sol och värme. goa kramar Ina

    SvaraRadera
  12. Nej men ojoj så söta, de små skulle jag gärna vilja ta upp och hålla i min famn men jag vet att man inte ska göra så.
    Så vacker din längd var har inget direkt bra tips om hur du ska göra men det kommer du säkert på så småningom.
    Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  13. vilka söta små ungar,nu äntligen har jag börjat köra lådor till mitt nya boende ;)
    kramis

    SvaraRadera
  14. Vilka otroligt söta små harungar! Bedårande! Tur att mamman kom sen, annars blir man ju lätt lite nervös när man ser dem!

    Gobelängen var urvacker! Jag säjer som någon här ovanför - kanske montera den på någon masonitskiva eller något - släta ut den och ha den som dekoration på väggen helt enkelt! Jättevacker är den i alla fall!

    Ja du, tur att folk mer och mer har sina uterum att vara i när vi har så kalla somrar! Hoppas att det vänder snart!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  15. Hej vännen! Vilka små söta harungar...Hoppas att dom klarar sig bara...Det är ju tufft i djurens värld! Ni verkar ha haft en bra midsommar, trots vädret! vilket vackert gobeläng tyg....Min spontana tanke var att kanske spänna tyget o ha det som en tavla med en svart fin ram, annars skulle det kanske vara fint att ha tyget som "framsida" på en "oval" kudde! Svart linne kanske skulle funka till? Det är så svårt när man inte ser det i verkligheten, men det såg ut att vara i svart...Lycka till iallafall! Många Kramar Therese

    SvaraRadera
  16. Vilken lycka att få se så små harpaltar, de växer ju så fort.
    Gobelängen kan du fästa på en skiva som du först har målat så syran i träet inte vandrar in på tyget eller isolerar med syrafri papp som finns i en konstnärsbutik eller hos en glasmästare som ramar in tavlor.
    Enklast är att sätta nytt tyg bakom och kanta med ett mörkare tyg som ram. Sy en kanal upptill på baksidan och trä en rullstav igenom.
    Kram Ann.

    SvaraRadera
  17. Å vad söta dom små va!

    Vad fint tyg du hittat, kommer att bli jätte fint på väggen, kan tyvärr inte hjälpa dig med tips på upphängningen, sånt är inte riktigt min grej.

    Ha det så bra, kram Rebecca.

    SvaraRadera
  18. Vilka söta små liv!

    Tycker också att du ska sätta upp gobelängen på väggen om den inte är för lång...som en tavla på en slags ram.

    Trevlig ny vecka!
    Kram Mariette

    SvaraRadera
  19. Ni verkar ha haft det mysigt där inne i,som du kallade det "pensionärskuvösen",ha,ha vad rolig du är! Söta små harungar ni hade på besök.Här står fantasin stilla så tyvärr kan jag inte ge något förslag på gobelängen.
    Kram Anneli ♥

    SvaraRadera
  20. Så fina små harungar så kul och få se dom.
    Vacker gobeläng.
    Ha det gott
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  21. Hej vilka sötisar!!!
    Gobelängen Kanske en pölkudde? Asch jag vet inte men du hittar säkert på når ibland måste det få gro ett tag...jag brukar kläcka ideer när jag lagt mig=)
    Kram Annica.

    SvaraRadera
  22. Vilka små söta harpluttisar! Tur att mamman kom till slut!
    Vackert tyg! Jag skulle nog spänna upp det på en mdf-skiva tror jag, ha den som tavla.
    Ha det gott! Kram Cilla

    SvaraRadera
  23. Hej svejs!!!
    japp som en tavla..eller kanske göra en kudde av den med vacker spets runt!!

    Ha en härlig vecka!!!
    ~♥ Kramar Millan ♥~

    SvaraRadera
  24. Vilka söta små harar. Ser så gulligt ut när den tittar in genom rutan.
    Vilket bedårande motiv det är på gobelängden.
    Tycker också att du ska spänna upp den på något.
    Ska bli spännande att se vad du hittar för lösning.
    Kram

    SvaraRadera
  25. Hej och tack för hälsningen inne hos mig. Jo, vi handlade maten ihop med alla andra också.. Livat värre. :-) Och sen som sagt bilkö ovanpå det. Men har man inte bråttom så... ja, då kan man liksom fördra det på ett annat sätt.

    Hmm... jag skulle väl kanske inte montera gobelängen på en träskiva, men det är bara för att jag nog skulle vara rädd att en del av det "textiliga" uttrycket försvann. Men samtidigt kan det säkert bli en fin kontrast också. :-)
    Härlig storlek på den så kanske en aning frestande att göra en lång kudde till soffa eller säng. Svart linne som baksida som någon skrev ovan tycker även jag låter snyggt.
    Ska bli kul att se vad du gör!
    Ha en fin vecka.
    Idag ska det jobbas igen.
    /I.

    SvaraRadera
  26. Men vilka sötnosar ! Tur att mamman dök upp till slut !
    Den där gobelängen är ju så vacker , vilket fynd !!
    Måste du ha den på väggen ? En kudde kanske ??
    Annars skulle jag nog gära en spännram som jag satte upp den på , alltså lät ramen sitta bakom så den inte syntes !

    Hoppas du hittar en bra lösning !
    Kraam !

    SvaraRadera
  27. Åh det låter som att ni haft det riktigt trevligt. Tack för dina fina ord... Bysten köpte jag på Gotland, det fanns en liten blomsterbutik i den lilla byn Hemse som hade så fina saker... Åh en sån gobeläng letar jag efter och din var ju bara så vacker... jag har en egen ide om att när jag väl hittar en så tänkte jag sy en riktigt lång kudde till vår säng. bra ide när de ofta är långsmala. tänkte ha gobelängen på framsidan och något vackert tyg på baksidan, en bra kudde att ha bakom ryggen för båda när man ska sitta och läsa lite. Annars kan man sy flera vackra kuddar av dem men man vill ju gärna inte klippa i den.

    Önskar dig en mysig fortsättning på veckan.
    Många kramar
    Elin

    SvaraRadera
  28. Hallojsan.
    Men vilka små harungar,nästan så man vill ta med en hem:)
    Gobelängen var hemskt snygg.Kan du inte spänna upp den på väggen eller på en ram...Vad du än gör blir det nog jättesnyggt.
    Må så gott
    kram Anette

    SvaraRadera
  29. Hej! Vilka goa bilder på ungarna, hoppas de inte käkar upp din fina trädgård... Antingen spänner du upp tyget som tavla (fler som föreslagit) eller syr en häftig kudde med rutig baksida. Vi säljer mycket tyg med detta franska toille mönster och matchar gärna med randigt och rutigt! Kram

    SvaraRadera
  30. Vädret latjade med mig visst ,vi kunde äta ute ikväll!!
    Jag går också på sem.v28!!! 4 veckor har jag.
    Kom på en sak ang. gobelängen. Tyget måste bli riktigt spänt och det beiga komma runt på baksidan. Vad jag vill komma fram till-beroende på hur strechigt tyget är desto större skiva!! Gobelängen borde inte vara så strechig!
    Go kväll/ kram Anne-Lee

    SvaraRadera
  31. Åh ! Vilka små söta harungar !! Tyvärr har jag inget råd att ge dig , är inte så bra på att sy ! Hoppas det löser sig ! Kramar Susanne / den gamla skolan

    SvaraRadera
  32. ohh vilka gulliga bilder
    Har tyvärr inget förslag till dig nu

    Kram
    Åsa

    SvaraRadera
  33. Åh så sött!!
    Jag skulle nog sy en kudde av den. Kram Petra

    SvaraRadera
  34. Nu har nog äntligen sommaren kommit! Åh, så skönt! Nu får vi njuta! Många soliga kramar Therese

    SvaraRadera
  35. Hej!
    Fina vän vad du är rar som tänker på mig!
    Det värmde mig mycket ska du veta!

    Jag skrev en lång kommentar nyss, men så blev det någe knas, så vi får se om det blir dubbelt nu :)

    Vad härligt att få komma så nära fina små harungar, det är magiskt tycker jag när man får inblick i vilda djurs liv!

    Jättefin gobeläng, är dålig dock på vad man kan göra med fina tyger.

    Stor kram till dig!

    SvaraRadera
  36. Men, så söta harungar, men aj, aj, om de kommer in på mina marker och rabatter!! De brukar nämligen beta av mina Dorothea i framkanten på altanrabatten och det gör ju ingen glad :(

    Vacker gobeläng och jag hade nog gjort en träram och spänt upp den med häftpistol.

    Kram / Bea

    SvaraRadera
  37. hellojs...såg du skulle på nossebro arknad...så kul!!! Blir jag allt lite sugen..kan tänka mig det är hett där idag!!!

    ha det så mysigt!!

    Kramelikram
    ~♥ Millan ♥~

    SvaraRadera
  38. Hej svejs! Vad trevligt det lät med en sommarmaknad. Hoppas att du får tag på någon spets....Om inte annat så är det ju alltid roligt att titta och nu när det är så fint väder också. Kanske bra att det är på förmiddagen annars kanske det blir för varmt....Hur går det med ditt fina gobelängtyg? Har du fått några ideer? Soliga Kramar Therese

    SvaraRadera
  39. Vad kul med marknad! Jaa man behöver ju inte alltid shoppa, såna gånger är det även mysigt att bara dras med i den speciella känslan som är just när det är marknad. Somrigt o folkligt!
    Men spets är ju inte fel att fynda!
    Ha det gott!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  40. Marknad ... det gillar ju jag...Nossebro skrev du...lät som Småland....kollade..näää snett ovanför Göteborg...suck. Hoppas du handlade för mig me!!!! Nyfiken!!
    Vad är det för slags marknad?
    Kram Anne-Lee

    SvaraRadera
  41. Hej igen vännen!
    Du undrade om vi hade nån fiskelycka när vi fiskade..
    Nej du det blev inget napp!
    Såg lite fiskar röra sig i vattnet men de var nog mätta allihopa så de ville inte ha masken :)
    Ha det gott!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  42. Tack för tittn odin fina hälsning;))))

    SvaraRadera
  43. Vilken fin blogg jag hittade :-)! Hit kikar jag säkert snart in igen ;-)!
    Ha en underbart solig dag!
    kram från mig
    /maria

    SvaraRadera
  44. Vilka små raringar...den där gobelängen ar verklgien vacker i sin färskal och motiv..skulle försöka fixa tillden och spänna upp den på någor hårt materila och använda som tavla...lycka till, kramen

    SvaraRadera
  45. Hej hej!!!
    Så söta ungar, tur mamman kom...
    Tyget... snickra i hop en träram tror jag skulle bli bra.

    Hoppas du har det bra i det varma vädret!
    Kram Camilla.

    SvaraRadera
  46. Även om man inte handlar så infinner det sig en härlig känsla i magen på marknader..kanske...kanskekänslan...kanske dyker något upp...
    Usch vilken otäck tupp Ni hade ,-nu har väl du fågelskräck efter den erfarenheten...?
    Vi har också haft en otäck tupp men han fick slå följe med Er....
    Nu räknar vi ner Till semestern 6-5-4....1-0 Tjohoo snart
    Kram Anne-Lee

    SvaraRadera