30 mars 2009

Hylla

Hej alla goa bloggare!
Ja, nu är det redan måndagskväll och jag har alldeles nyss kommit hem från jobbet.
Efter lite mat tänkte jag titta in till er och se hur ni har det.
Idag visar jag lite mer från sovrummet. På ena väggen har jag denna ruffa hylla med några saker som står och några som hänger.

Hjärtat köpte jag i helgen i en tygaffär.
Ängel har jag köpt för några år sedan i en affär i Fornåsa utanför Motala.



Denna klockhållare är arvegods.

Många kramar till er alla

Stenlycka

28 mars 2009

Spegel, spegel på väggen....

Hej alla bloggare, idag har det mest varit en handla, städa, stryka och laga mat dag.
Känns ganska skönt när kvällen kommer att få sätta sig framför datorn och kolla lite hur ni har haft det.

Här är några bilder på mina guldiga speglar





till sist ett litet gulligt ägg.

Kramis alla vänner

26 mars 2009

Vårkoll

Här skiner solen idag men det är bar 3-4 grader varmt och en isande vind blåser från den närbelägna sjön Vänern. Jag tog mig en sväng i trädgården för att se om det fanns några små tecken om vår.

Krokusen blommade tappert i solväggen.


Tibastens knoppar börjar svälla, denna lilla lövfällande buske blommar så vackert på bar kvist tidigt på våren. Senare får den klarröda små bär, tyvärr är dess frukter mycket giftiga men tydligen är vissa fåglar immuna mot giftet och på så sätt sprids växten. Tibasten var förr obligatorisk på apoteken. En drog bereddes av tidigt på våren insamlad bark, som lades i ättika. Medlet användes utvärtes mot körtelsvullnad, gikt mm. Jag brukar plocka av de röda bären och koka saft på dem, nej jag skojade bara, jag tar bort dem så att de inte hamnar i någon barnamun.


Tulpanerna börjar också sticka upp.



Ser ni vad detta är? Jo, några små ludna blåsippsknoppar. Är de inte söta?



Ormhasselns hängen.

Och så till sist en tapper pensé. Jag hade bekymmer för mina penséer som jag planterade ut i helgen, sedan kom kyl och snö. Några ser fortfarande inte så pigga ut men den här har klarat 8 grader kallt, en riktig överlevare och en mycket vacker sådan.



Kram på Er!!

25 mars 2009

Änglagull

Idag har det flyttat in en liten ängel till oss, hon heter Änglagull och kommer ifrån södra Hälsingland.
Hon kom med den gula postbilen i dag och låg i en liten låda. När jag öppnade lådan tittade världens blåast, mest förvånade ögon upp på mig, det såg ut som hon undrade var har jag kommit och vad är du för en filur.

Jo hon hade kommit till Västergötland och orsaken till att hon nu skulle flytta till oss, berodde på att jag hade blivit förälskad i hennes syster, som var på foto på bloggen Änglar & Sånt. Av den anledning skrev jag ett brev till hon som gör dessa egen designade dockor och frågade om hon kunde skapa mig en syster. Ja visst och nu är jag lycklig ägare till Änglagulls syster.

Vill du besöka hennes blogg så tryck här på Änglar & Sånt

Tack Änglar & Sånt för den välgjorda "systern".
Ha en bra vårfrudag alla goa bloggare!
Stenlycka

24 mars 2009

Fotoalbum

Jag har ett gammalt fotoalbum som jag har ärvt av en släkting till mig.
Det är inte i bästa skick, ryggens sammetsband har tagits stryk av åren som gått, man kan nästan säga att det har shabby chic stuk. Jag älskar detta album och dess innehåll.


Många gamla kort på vackra människor som sitter i en ateljé hos någon fotograf i sina finaste kläder. Några av fotona har jag fått reda på är avlägsna släktingar till mig.


Har också en låda med vackra gamla kort, tror att det är visitkort. Var dom inte fantastiska förr på att tillverka vackra saker att glädja varandra med. Om man lyfter på bokmärket så står givarens namn tryckt i sirlig stil.




Föreviga era kära och sätt i vackra album till glädje för era framtida släktingar.

Kramar Stenlycka

22 mars 2009

Sovrum

Denna helgen har jag mest varit ute i min trädgård och rensat bort gamla blommor och grenar.
Äppelträden har också fått sin beskärda del.
Jag kan rapportera att jag hittade årets första maskros emellan stenarna, vilken växtkraft de har. Jag tycker det är jätte vackra blommor, ogräs för många, när jag var barn plockade jag stora buketter till mor. Många kämpar tappert att få bort dem ur gräsmattan, hur gör ni?


Idag skall ni få göra ett besök i vårat lilla sovrum. Inte så mycket att orda om.













Ha en bra vecka!

Kramar från Stenlycka

20 mars 2009

Blomsterbord

I dag är det vårdagjämningen, skönt nu går vi mot ljusare tider. Har varit ute i min trädgård i eftermiddag och fått lite hjälp av min bror att klippa alla mina äppelträd, har två....
Det var så kallt, jag frös fast jag hade vantar på händerna,var tog den utlovade vårvärmen vägen???

En god vän till mig har gjort det här blomsterbordet, jag har tänkt ha Mårbacka pelargoner i det längre fram i vår.



Orkidén fick jag långt före jul, den står fortfarande lika vacker, jätte tacksamma blommor och så lättskötta. Lite tråkigare när de har blommat över, då får man gömma dom bakom gardinen.



I morgon tar jag ny tag med trädgården och hoppas på vacker fågelsång och några grader varmare.

Ha en skön helg och en stor kram från Stenlycka!

19 mars 2009

Trädgårdstips

Om man vill ha en hög ståtlig perenn i sin trädgård och som blommar länge, så är ROSENFLOCKELN (eupatorium maculatum) ett bra val. Den är härdig och blommar juli - sept.
Den drar till sig surriga bin och massor med fladdriga fjärilar.





Idag skiner solen från en klarblå himmel, det är någon plusgrad här på morgonen. Det ser ut att bli en vacker vårdag. Har köpt några små minipåskliljor som jag tänkte sätta i "Tildas" korg, statyn som står vid dörren och hälsar välkommen. Till helgen får jag köpa årets första penséer, dessa underbara blommor som är så tåliga och vackra.
Så blir det nog några Bellis också.

Soliga vårkramar från
Stenlyckan

17 mars 2009

Påskägg

Hej alla goa bloggare! Tack för alla gulliga kommentarer, om ni visste vad dom värmer.
Idag visar jag några bilder på ägg som jag har gjort.

För några år sedan målade jag blommor och insekter på allt och alla, det året var det många ägg som fick ändrat utseende.



I fjol blev äggen vita, inspirerade av er. Kvinnan på kortet är min morfarsmor och M står för initialerna i min mans förnamn.




I år har jag inte "kläckt" några äggidéer.

Ha en solig vecka!!

Kramar Stenlycka

15 mars 2009

"Drickakagge"

Som jag har talat om tidigare håller jag på att måla mina bänkskivor i tvättstugan. Det är furuskivor som efter ett antal år fått en ful gulbrun färg, inte så vacker tycker jag, så nu blir de ljust, ljust gråvita.
Nu när en skiva är klar, den som jag brukar klippa tyg, och vika tvätt på, var färdig målad, måste jag ju pynta lite, men med vad då??.... Så det blev till att fara ut i förrådet och leta. Jag hittade en gammal "drickakagge" som ett par murgrönor fick bo i och så en ljusstake och några gamla vikter bredvid. Jag blev nöjd.



Kramar Stenlycka

13 mars 2009

Ormhassel

Idag har jag målat bänkskivor i min tvättstuga/syrum. Visar det enda lilla fönster som finns i detta rum.
Jag var ute och tog in några kvistar ormhassel igår och satte i några fjädrar. Är egentligen inte så förtjust i fjädrar, men i tvättstugans fönster får det gå.

Idag på morgonen såg ormhassel ute så här. Det kom en hel del snö igår . Tråkigt men så är ju vädret i mars. Hoppas solen kommer fram imorgon och smälter bort snön. Ormhassel tycker jag är mycket dekorativ med sina vridna grenar, särskilt på vintern, då den gör sig bäst utan löv.

Har en fråga till er kära bloggvänner. Hur skall jag göra med mina bilderna så att de går att förstora när ni trycker på dem? Så kan jag göra på många av era bloggar. Hoppas ni förstår vad jag menar.

Önskar er en skön ,solig helg!
För min del blir det mer måla ,besök på loppis och så melodifestival.

Kramar från Stenlycka

11 mars 2009

Solen tittar fram

Helt oväntat kom solen fram och hela den gråtrista världen fick plötsligt ett helt annat ansikte.Så jag gick ut i min trädgård för att se om det fanns några vårtecken. Ja visst, snödropparna hade kämpat sig upp


och vintergäcken lyste ikapp med solen. Visste ni att vintergäck betyder "lura våren", men är det inte vinter som blir lurad?

Till sist såg jag en förlägen julros som försiktigt tittade fram mellam bladen.


VÅRKRAMAR FRÅN STENLYCKA!!

9 mars 2009

Ägglåda

Först vill jag börja med att säga TACK för alla gulliga kommentarer. Jag är verkligen tacksam och rörd över allt fint ni skriver. Nu efter två veckor så är jag glad att jag bestämde mig för att börja blogga, jag var jätte tveksam. Det har varit riktigt kul men också svårt att ta vackra bilder.
Idag visar jag ett gammalt bord som jag har målat samt en stol
och en gammal ägglåda som jag köpte på auktion för flera år sedan. Den var brun och såg rätt skruttig ut, det var väl därför den fick tillbringa sin tid på en undanskymd plats i förrådet, men så blev jag inspirerad av era bloggar, till att måla den. Sedan försökte jag lyxa till den genom att måla begynnelse bokstaven i vårat efternamn. Det var inte så lätt, nästa gång får jag nog ha en tunnare pensel. Ha det så gott! Kram Stenlycka

8 mars 2009

Svärmors väska

Den här söta väskan har troligen varit min svärmors, kanske har hon haft den vid något bröllop, kanske sitt eget, ingen vet. Vi hittade den i en garderob när vi röjde ur huset efter hennes bortgång. Den är av skinn och har en vacker gulddekor. Jag är glad att jag sparade väskan, den var på god väg att slängas. Pärlhalsbandet har troligen burits vid samma tillfälle.


Nu skall jag slappa i tv-soffan och njuta av ett nytt avsnitt av Beck. Hoppas ni haft en bra helg, det har jag haft, nu ser jag fram emot en ny arbetsvecka.

Kramar Stenlycka