17 januari 2010

GULD

Hej Vänner!För ett antal  år sedan fick jag den här tavlan i julklapp.


När jag tittade på guldramen så slog det mig att det var en period då det mesta skulle var guldfärgat..Annat är det idag nu är det mest silver som gäller.

Här kommer lite bilder  av det som jag fortfarande har i mina gömmor från "guldperioden".
Kanske kommer det en ny guldperiod , vem vet...... ,det mesta av mina guldsaker  får vila ett tag till i skåpet.

Änglar var populärt.
Detta var lite som jag har gömt i skåpet för bättre tider.
Kanske är det lika  för er, att ni har gömt undan saker som i dag inte är lika kul.. Jag har svårt att lämna ifrån mig prylar som jag tidigare köpt eller fått utan ställer undan i skåp och lådor. Jag är alltså en ekorre som samlar  för kommande tider till min mans  stora fasa  Är ni också samlar typen? Eller går ni till loppis och lämnar saker när ni har tröttnat på dem?

Nu är det snart ny arbetsvecka men först skall jag vila mig lite i Tv-soffan.

Kram på er och ha en bra början på veckan!

26 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Ja vem vet, det kanske blir "inne" igen!!!
  Jag har också en del guldiga saker, vissa gillar jag faktiskt! Tyckte dina saker var fina!
  Önskar dig en bra vecka...

  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 2. Du är alltså ganska lik mig..Men lite guld hafr jag fortfarande framme. En väldigt vacker spegelram tex.Har en STOR ängel i guld som jag funderar på att måla vit... Känns lite för kitchigt med den i guld nu...
  Ha en härlig vecka!
  Kramen

  SvaraRadera
 3. Javisst, guld fanns och finns, men inte särskilt attraktivt just nu, men något får hänga kvar i alla fall :)
  Konstigt hur allt ändras och trenderna svänger hela tiden, men huvudsaken är att man trivs med det man har och gör hemmet personligt och hemtrevligt.
  Mycket vacker rostavla!
  Ha en bra vecka du med!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 4. Jodå, en del samlande blir det väl, speciellt kanske när man har levt rätt länge...!

  Din tavla är jättevacker!!! Jag har också en del guldsaker, ramar o.dyl. men jag tänker spara dem, det kommer säkert andra tider, när man kan ta fram dem igen. Men ska jag vara ärlig så har jag ändå en del guldsaker framme idag också, om de inte glimmar alltför mycket vill säja. Ha-ha!
  Ha en härlig vecka du också!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 5. Det var fint med rosorna på tavlan, och dina lampetter är jättefina. Här finns allt några guldiga ramar också. Jag brukar ha loppis på jobbet, det funkar bra. Vi är ca 32 pers, så alltid är det någon som köper.
  Det var kul och se lite av sånt som vi inte visar så ofta.
  Ha en bra vecka
  Goa kramen
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 6. Vad mycket fint du har i dina gömmor till guldperioden kommer åter. Och det kanske den gör snart, vem vet.
  Ha det så gott.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 7. Vilken vacker tavla! Jag är nog en samlare, eller i alla fall så behåller jag sakerna. Och så tycker jag att det där guldiga är fint! :)

  Trevlig söndagskväll!

  SvaraRadera
 8. Vacker tavla! Jag har ett och annat småguldigt fortfarande. Men inte "för" guldigt så att säga. Man behöver ju förnya sig med jämna mellanrum. =0)
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Hej du, rosentavlan var jättefin, jag har inte en sak i guldfärg, det har aldrig passat in hos mig. Kram Katarina.

  SvaraRadera
 10. Jag e nog precis som du, saker som jag egentligen tycker om men som inte passar in får bo i temalådor i källaren, nån gång kanske de hittar sin plats igen?

  Du har aldrig funderat på att måla dem? Jag har med fördel spraymålat guldiga ramar o annat, de har blivit både svarta o vita o jag blev jättenöjd!

  Kramis // AnCa

  SvaraRadera
 11. Motivet på tavlan är ju jättevackert , men det är klart så guldfärgat är inte riktigt min melodi heller . Men vem vet , rätt som det är börjar man kanske gilla det igen !? Kramar Susanne / den gamla skolan

  SvaraRadera
 12. Hallojsan!

  Jag hae några saker som jag lägger undan då de betyder något för mig..kanske ärvt ifrån Farmor..men annars är jag rätt bra på att rensa..jag mår så bra av det :)..Ibland kan jag komma på ett par år senare att jag vill ha det jag skänkt bort ;).hihi..

  ha det underbart min vän!!

  Kramis Sanne

  SvaraRadera
 13. Hej vännen! Hoppas att du haft en bra start på veckan! Vilken vacker tavla du har! Jag är precis som dig, jag "stoppar" undan mina grejor i skåp o lådor. Jag skulle aldrig kunna sälja av mina saker. Tycker alldeles för mycket om mina grejor. Och så har man kanske fått sakerna i present eller också så har jag alldeles för starka minnen som jag förknippar med dom! Men Fredric skulle bli glad om jag kunde rensa nån gång eftersom det är väldigt fullt överallt! fniss! Dina lampetter var så fina också! Klassiska som man inte tröttnar på...Önskar dig en fortsatt bra vecka! Många Kramar Therese

  SvaraRadera
 14. Hej! Ja jag märkte det särskilt nu när vi köpte huset- allt var i guld- t.o.m. lysknapparna! Jag själv är mer för silver men vissa saker kan vara fint att komplettera med tycker jag. Dock går jag ofta och lämnar saker till loppis som jag tröttnat helt på- som min blå period- hade en massa saker i mörkblått glas.. det tror jag aldrig jag vill ha fram igen.. =)
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 15. Vissa saker har jag sparat o stoppat undan, men oftast åker jag iväg med saker till loppis. Men vissa kan man inte skilja sig i från. Ha det gott. Kram Lenita

  SvaraRadera
 16. Här har du ju en ekorre..jag är ju hopplös att göra mig av med saker och nog finns det guldiga saker även här....) ha en fin kväll, KRAM

  SvaraRadera
 17. Heej vännen!!
  Nää, jag är nog ingen samlar typ...Jag älskar möbler och köper en hel del men då är det alltid något som säljs också. Jag har faktiskt börjat spara på någon möbel här på slutet utifall jag skulle vilja ha den igen ,o). Kanske börjar bli en liten möbelsamlare då *ler*..
  Kramen Erika

  SvaraRadera
 18. Ibland är det ju bra att spara saker, för det är ganska många gånger man har ångrat sig för saker man inte har kvar. Men man har ju en man som alltid ställer frågan: Vaddå spara, vad ska du ha den till?
  Och han får oftast samma svar:Kan vara bra att ha kanske..
  Så spara du dina guldiga saker, annars kanske du ångrar dig.
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 19. Hej och tack för go kommentar hos mig! Vilken vacker tavla och jag tycker guld är fint! Må så gott! Kram Maria

  SvaraRadera
 20. Hej, jag jag hade också mycket guld, och gula tapeter i tv och matsals rum, men när vi flyttade blev det mer vitt och silver, undrar nu var jag har mina "guldsaker" ligger kanske kvar i någon flyttkartong =).

  Ha en bra dag, kram Rebecca.

  SvaraRadera
 21. Hej "Stenlycka"!

  Jag försöker och försöker att lägga in dig som bildlänk, men det funkar inte! Vet du om fler har problem med att få dit din blogg? Jag ska försöka igen senare!

  Så du inte tror att jag "kastar" dig!=)

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 22. Jag tycker det är fint med en och annan "guldig" sak... Och jag är en riktig samlare av allt möjligt. Men sen får jag mina ryck ibland och sorterar ut och lämar på loppis. Har gjort ett ryck nu efter jul, och blivit av med en hel del. Det känns jätteskönt!
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 23. hej ! Faktum är att det smyger in lite guld nu igen och jag har kvar en del av mitt guldiga framme, guben gillar det och jag kan ju inte bestämma allt! Sen har jag målat om mycket penseln är min bästa vän! Kram Annica.

  SvaraRadera
 24. Hej,
  Man kan inte byta ut allt... En del av favoriterna är just i guld och att måla över är kanske inte alltid det rätta... Bättre att göra som du kanske ställa undan och ta fram... för snart är det guld som gäller... börjar komma koppar och guld på kontinenten läste jag här för leden...
  Din tavla är riktigt vacker... Stör ramen så häng den utan ram ett tag... Kram Jeanette

  SvaraRadera
 25. Hej vet inte om du kommer i håg mig jasminen på landet eller ett tag var det fembarnmammans blogg,nu har jag hittat dig igen efter ett bra tags blogguppehåll.

  SvaraRadera
 26. Ja, nog är man en ekorre alltid:-)Lite guldiga saker är fint tycker jag.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram

  SvaraRadera