24 februari 2010

Ett År

Hej Vänner



Jag tror inte det är sant, i måndags var det ett år sedan jag började blogga. Vad fort ett år har gått. När jag började blogga så tänkte jag...... jag gör en test ett tag......Nu har jag testat ett helt år.



Det har varit mycket trevligt och berikande för mig, att genom bloggen fått möta så många underbara människor. Alla dessa rara hälsningar som betytt jätte mycket för mig, fast jag inte känner er och ni inte har en aning om vilken filur som finns bakom bloggen Stenlycka. Ni har skriver på ett sådant sätt, så det känns som om vi känt varandra länge. Detta upplever jag som det mest fantastiska med bloggen att det finns så många underbara människor där ute som delar med sig av pyssel, idéer, kärlek och omtanke.


Jag själv har varit ganska anonym, har inte velat lämna ut mitt namn, har inte talat om för mina arbetskamrater, vänner och släktingar att jag bloggar. Det är bara min man som vet, ingen annan som jag känner. Vill ha det så....




Men för er mina vänner skall jag i dag tala om vad jag heter i förnamn. Raina är mitt namn. Ett inte så vanligt namn, får ofta frågan, vilket land jag kommer ifrån, många gissar på Finland. Men så är inte fallet jag är svensk, född av svenska föräldrar, men med en påhittig far som tyckte att tösen skulle heta något annorlunda. Tyvärr var det inte alltid så roligt som barn att ha ett udda namn.




Mina inlägg har väl inte blivit så många det här första året, närmare bestämt 108 stycken. Jag läste någonstans att skulle man bli en riktig populär och omtyckt bloggerska skulle man göra ett inlägg varje dag. Ja, ja....så var det med det.....
Inte har jag heller varit så duktig att skriva hälsningar till er som tittat in till mig. Jag känner dåligt samvete för det.Tyvärr har tiden inte riktigt räckt till.
Jag vill bara säga jag tycker ni är bäst, jag gillar er, stor Kram och Tack till alla som varit med mig detta mitt första bloggår.




Slutar det här inlägget med att visa att jag pysslat lite idag. Hade ett påskägg från ifjol som inte hade fått nya kläder. Rev lite papper från en bok, bokmärke, klister både på fingrar och i hår och lite spets. Efter lite pyssel så blev det så här. Tyckte det blev riktigt gulligt.

En stor Kram till er alla från Raina

38 kommentarer:

  1. Grattis på 1års dagen, ja då började vi blogga samtidigt, jag "firar" 1 år på lördag, visst är det kul, men 1 inlägg om dagen hinner då jag inte med, tror att då skulle det kännas som ett måste och inte en kul grej.

    Jätte fina ägg, har tänkt att göra lite vita påskägg i år, för se om jag har tid.

    Ha en bra kväll, kram Rebecca.

    SvaraRadera
  2. Hej Raina!!!!
    Grattis till din ettårsdag. Jag hoppas det blir många flera år.
    Jag tror inte någon är nöjd med sitt namn någon gång i livet. Men kan väl förstå att ett "ovanligt" namn kan ställa till det mer. Jag tycker det var väldigt fint....Raina.... japp du ÄR cool;)))
    Ha en skön kväll Kram Susanne

    SvaraRadera
  3. Hälsn från en som bloggat endast ca 6 månader! Så här är en riktig nybörjare, men vad kul det är att få förmånen att "lära känna" massor av nya människor ute i Sverige. Så mycket trevligt man får till sig i form av inspiration, idéer, och kunskap framför allt. Vad ni alla kan mycket om t ex trädgård, och vilka fina bilder som visas. T ex här hos dej.
    Lycka till i fortsättningen med de inlägg du känner att du kan göra. Det ska absolut inte kännas som tvång att blogga utan enbart ROLIGT!
    Hälsn Lenas trädgård

    SvaraRadera
  4. Halloj goaste Raina!!

    Har hälsat på dig ett bra tag nu så det var faktiskt lite kul att du presenterade dig idag :)..

    Har bloggat i ett år nu till sommaren..och jag håller med dig till punkt och pricka..Mycket givande!

    Påskägget var superfint!!

    Ha det så bra vännen!!
    kramis Sanne!

    SvaraRadera
  5. Hej svejs!
    Ett stort Grattis till 1 årsdagen.
    Det första året har du gjort bra:)
    Ja ibland kan det vara skönt att vara anonym oxå...Men ditt namn är jätte fint vad trist att du inte fick uppskatta det när du var liten. Idag är det ju nästan vanligare att barnen skall ha ett så ovanligt namn som möjligt.
    Själv googlade jag på ovanliga namn när jag väntade Milton.Men har sett att det blir fler och fler som får det namnet nu hihi.
    Tack själv för dina gulliga kommentarer det är så roligt att läsa ...
    Ha en fortsatt bra vecka.
    Kramen från mig
    Carina

    SvaraRadera
  6. Hej Vännen!
    Grattis till 1 år med din fina blogg och vilket vackert namn du har, Raina!! Jag hade definitivt oxå gissat på finskt ursprung:)

    Ha det gott,

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  7. Gratulerer med eitt års blogging! Eg feirer fem måneders blogging i dag :) Så vakre bilder du viser Nydeleg! Og så flotte påske egg! Vi lagar litt kvar dag, eg og jenta mi.

    Kjempeglad for at du bloggar,
    og at du deler! Og så glad for å ha funnet bloggen din!

    Ha ein fin kveld!
    Klem frå Elin :)

    SvaraRadera
  8. Hej hej!
    Grattis till ditt 1-års firande, en annan får vänta ända tills januari 2011, usch lät länge, men tiden går fort när man har trevligt som sagt! Raina är ett fint namn!
    Kram Marie..

    SvaraRadera
  9. Hej Raina....du släppte lite idag på anonymiteten...känns väl ok!!!Jag är tillbaka lite....skall hålla nere tempot med bloggen den här gången....kommentera när jag känner för det! Förut så ville jag kommentera på en gång ...ja jisses så stressande det blev! Synd! Så nu blir det lugnt och kul! Tänk ett år sedan jag tittade in hos dig och hälsade dig välkommen! Hmm vad fort tiden går! Å du gillar dig me!!!
    kramis Anne-Lee

    SvaraRadera
  10. Stort GRATTIS till dej och din ettårsdag! Jag ser fram emot fortsättningen!
    Raina - vilket vackert namn! Så tycker i alla fall jag, men allt har ju sina sidor och i en uppväxt är ju allt som sticker ut lite, kanske knepigt - tyvärr!
    Nåväl, jag har glatt mej åt din blogg och dina fina och inspirerande inlägg och jag ser verkligen fram emot mera - särskilt nu när våren nalkas (när den nu gör det?) med alla spirande växter och blommor i din vackra trädgård! Så...jag önskar dej allt gott i fortsättningen!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  11. Härligt att få lära "känna" dig, tror nog att vi har bloggat ihop sedan du startade, är så glad att vi fann varandra i blogglandias värld, ser fram mot ditt nya bloggår,

    stor kram VIOLAN

    SvaraRadera
  12. Kramar till dig också Raina!! Du är en stor inspiration och jag hoppas du fortsätter blogga länge till. Återkommer till dina trädgårdsfotografier gång på gång... det är en sån känsla som jag vill ha i min trädgård. tycker att det är sååå vackert med dessa stenar! Många kramar Linda

    SvaraRadera
  13. vackert namn du har och vilket fint påskägg.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  14. Grattis på ettårsdagen. Visst är det berikande att blogga. Du har en inspirerande blogg. Alltid roligt att komma in och läsa här. Hoppas du får en riktigt fin dag/Gela

    SvaraRadera
  15. Godmorgon Raina,
    Och det ska du veta... jag gillar ditt namn... tänker på ett lätt sommarregn, när luften doftar så där nytvättat... Sen till Dig och din blogg... Få människor är som Du.. Lyhörd och emotionellt motaglig. Du läser av... och kommer alltid med ett rart ord.. precis när man behöver det som mest... Men sen till ditt hem och trädgård... Vilken inspiration du ger mig.. fullt med vackra vyer.. Måhända att Du inte ha inlägg varje dag. Men de blogginlägg du gör, stannar kvar länge i minnet... Grattis till årsdagen, Raina! Jag ser fram emot nästa bloggår tillsammans. Kram Vännen Jeanette

    SvaraRadera
  16. Hej igen.. glömde skriva att ditt ägg är helt bedårande... Kram Jeanette

    SvaraRadera
  17. Grattis till 1 år, vi är lika gamla du och jag..fniss. Raina är ett fint namn, det var en påhittig pappa. Och han fick en påhittig dotter, jag gillar din blogg. Inte behöver man göra inlägg varje dag, det är inte många som hinner det. Ser fram emot fina bloggstunder med dig.
    Goa kramen
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  18. GRATTIS ja tiden går fort,vad fint ägg har du gjort det själv.

    SvaraRadera
  19. Grattis till första året! Själv bloggar jag inte men tittar in hos dej å många andra nästan varje dag, det är min andra "morgontidning".

    Äggen gav fin inspiration eftersom jag nyligen har börjat mitt vita inredningsliv =)

    Hälsn Västgöten.

    SvaraRadera
  20. Hej du sköna! Grattis tll ett år!:) Visst är det kul! Många tips och ideer samt alla dessa underbara människor man träffar på.
    Ett riktigt härligt namn har du också. Som vuxen värdesätter man nog ett annorlunda namn mer än som barn.
    Härliga bilder du bjuder på i dag;) blev väldigt sugen på att pimpa påskäggen.
    Sköt om dig
    ~*Kram*~
    Bibbi

    SvaraRadera
  21. Hej Raina!
    Ett stort Grattis på ettårsdagen!
    Jag tycker du har fått ett fint och annorlunda namn, och idag när du är vuxen så kanske det är roligare att heta något annorlunda... När man tittar i bloggvärlden, så tycker jag tex att det är jättemånga som heter just Marie...så det är ju inte speciellt ovanligt.

    Ja visst är det härligt med bloggvärlden, jag har inte heller berättat för alla jag känner, att jag bloggar. Men nu har jag bloggat i 2,5 år, så med tiden har fler och fler fått reda på det... Men inte alla!

    Och härligt är det att dela med sig också, som när du visar ditt fina påskägg!

    kram
    Marie

    SvaraRadera
  22. Hej Raina!

    Tänk att det redan gått 1 år. Jag minns när du var ny. Jag beundrade din vackra trädgård så in i bomben. Tror jag sa att den skulle vara min inspiration när jag tog tag i min egen.
    Ser att du nyss visat bilder på den igen och jag bara dreglade över tangentbordet :)

    Ser emot massor av nya fina bilder från dig min vän

    Kram Viveka

    SvaraRadera
  23. Grattis till ettåringen! :) Visst ger bloggande så mycket fast man inte känner varandra på riktigt! Så fint påskägg du pysslat ihop!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  24. Visst blev det riktigt gulligt , jättesöta ägg ! Visst är man lite annonym bakom bloggen , kan ibland tycka att det är riktigt skönt , men sen ibland känner jag att vissa av er vill jag gärna känna lite bättre . Iallafall , grattis till 1 - års bloggdagen ! kramar Susanne / den gamla skolan ♥

    SvaraRadera
  25. Grattis till ett år! Märkligt vad tiden går och hur många trevliga bloggvänner man får under den tiden.
    Hoppas att du fortsätter och delar med dig av din dag och tittar in då och då, det både värmer och gläder dina alltid så rara kommentarer! Tack!
    Tänk att jag har snart bloggat i tre år! Tyvärr, har hälften av min inlägg från ett annat forum förlorats i och med att servern kraschade och jag orkade inte ta upp den nya som kunde ha reparerat skadan delvis! Lite synd faktiskt!
    Kramen / Bea

    SvaraRadera
  26. Hej Raina!
    Grattis till 1 årsdagen!! :)
    Är såå glad att jag hittade hit för ett litet tag sedan. Det är så kul och inspirarande att få se bilder från ditt vackra hem...

    Ibland är det skönt att vara lite anonym, det gör du helt rätt i! Själv har jag bara berättat för några vänner och min man att jag bloggar, men skulle någon känna igen mig och mitt hem så är det inte hela världen. För då har vi förmodligen samma intresse också! *ler*

    Ha en underbar helg!
    Varma kramar
    Linda

    SvaraRadera
  27. Hej Raina min vän! Vilket vackert namn du har. Ett stort Grattis till 1 År med din vackra blogg.Du vet att jag är en stor favorit av din blogg. Det är alltid lika kul o inspirerande att titta in till dig. Vi har aldrig träffats med ändå så känner jag så mycket för dig eftersom du alltid skrivit så fint o hjärtligt till mig!Jag är såå glad att ha dig som bloggvän! Dina ägg som du gjort är underbara! Önskar dig en riktigt skön helg! Många Kramar Therese

    SvaraRadera
  28. Hej och grattis på 1-årsdagen! Jag gillar din blogg jättemycket och den är en av de första jag hittade när jag började i april-09. Visst är det kul och det ger mycket inspiration och glädje. Önskar dig en skön helg kram från Maria

    SvaraRadera
  29. Gokväll Goa Raina,
    Jättefint namn!! GRATTIS till din ettårsdag här på bloggen..fina bilder du visar o söta ägget... önskar dig en underbar helg kram sussie

    SvaraRadera
  30. Grattis på ettårsdagen!! Spännande att du avslöjar lite mer om dig själv.
    Det var så kul att läsa att du bloggar helt anonymt så att säga. Jag har inte berättat för särskilt många att jag bloggar. Två vänner, mamma och min man. Vill liksom att folk skall kika in för att de tycker det är roligt inte för att de skall gotta sig åt saker i mitt privatliv. Jag tror du förstår hur jag menar. =0)
    Jättesött ägg du gjort! Själv har jag varit på symässa efter jobbet idag och oops... Där rök några sköna slantar. Igen... ;0)
    Kramar till dig!!

    SvaraRadera
  31. Hej söta Raina - du med det vackra, ovanliga namnet. Har hittat dig inne hos Lisastorp och blev nyfiken på dig. En sådan fin och trevlig blogg du har. Mycket roligt att få läsa.

    En god och härlig lördag önskar jag dig och skickar med många kramisar

    SvaraRadera
  32. Hej Raina! Roligt att få ett namn bakom bloggen! Grattis till ditt första bloggår! jag har ännu inte hunnit följa dig hela året eftersom jag hittade din blogg för inte SÅÅÅ länge sen...men jag kommer definitivt att fortsätta följa dig, för din blogg är fin!! Ha en bra fortsättning på helgen!

    SvaraRadera
  33. Har aldrig varit in här förr men oj vilken mysig blogg du har! Supersnyggt kök måste jag säga... Ha en trevlig helg!
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  34. Hej Raina!
    Jag tänkte på när du lämnade din hälsning hos mig att ditt namn det hade jag inte sett innan... Jättefint är det!!!

    Det där med att visa vem man är på bloggen det är ju så olika. Man gör som man vill. Jag valde också att vara "anonym" till en början, men när man väl släppt på tröskeln så känns det bara bra och roligt. Man kan diskutera bloggen med familj och vänner och i mitt fall mina kunder, Det uppskattas, det kan jag lova. Man bjuder på sig själv och sitt hem, men det är ju valfritt om man vill kika in!

    Stort grattis till ditt första år!!! Man gör det så länge man tycker det är roligt, och jag tycker det är jätteroligt och man "möter" så många mysiga likasinnade människor!

    Ha en riktigt fin söndag!!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  35. Grattis till 1-års dagen!!!
    Ja det är otroligt vad tiden flyger sin kos. Detta med att lägga in ett inlägg om dagen...det gör ju inte jag heller.
    Beundrar dem som kan göra det, vilken fantasi de måste ha. Jag känner ju redan, fast jag inte riktigt hållit på att blogga i ett halvår ännu...att det kan vara svårt att hitta på vad jag ska göra för inlägg. Men det blir väl bättre när sommaren kommer och det finns mycket att fota i trädgården tex.

    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  36. Hej Raina!
    Grattis på ett års dagen - kom på när du skrev det att det är nog visst lite mer än ett år sedan jag började med :)

    Underbara bilder från din fina, fina, fina trädgård i sommarskrud... den är så vacker!
    Påsk är det ju minsann snart igen... jättefint påskägg du gjort.

    Hoppas du haft en fin helg, Kram Anne

    SvaraRadera
  37. Hej vännen,
    Du frågade om hur du ska sätta pelargonsticklingar. Själv sätter jag dem i vatten så att rötter kan bildas, därefter plantering. Det enda jag sticker ner direkt i jorden är Saint Paula-blad. Men dom måste stå rätt länge inan det blir en liten planta.
    Ha det gott denna söndag och kramis

    SvaraRadera
  38. Hej Raina!

    Vad fint du skriver om ditt första bloggår- Grattis! Roligt att få veta vad du heter. Ovanligt namn, mjukt och fint var det! Ska bli roligt att få fortsätta att följa din fina blogg. Tycker inte alls att man behöver göra blogginlägg varje dag. Man måste vill hinna med Livet med, eller hur?!?

    Goa helgkramar till dig!

    Anna-Lena♥

    SvaraRadera