30 januari 2010

Hej Vänner

Hoppas ni mår bra i kylan.
Idag sken solen in i Stenlyckas kök, härligt men termometern ute visade på -16 grader, så det lockade inte att gå ut.


I går var jag inne i Lidköping för att veckohandla, då var jag på posten och hämtade ett paket som jag hade beställt för ett tag sedan.
Vad tror ni det var i paketet????


En vacker bok......njaaaaa......


En praktisk låda att dölja diverse fula fjärrkontroller.....

Jag tog också en sväng till blomster affären och där hade de rea på   hyacinter och varje kruka bestod av flera lökar, jag älskar hyacinter så det erbjudandet kunde jag inte motstå.
Och vet ni vad de hade fått in...... årets första pelargoner och en vit fick följa med hem. Expediten varnade att bladen kunde bli gula men vad gör det, den är väl grön några dagar, sedan får  jag väl plantera ut den till våren.


 Avslutade med en sväng  till FA-fyndet(loppis) hittade en liten ask.


Nu får ni ha en underbar kväll och tack för alla goa hälsningarna, jag tittar in till er senare i helgen. Nu skall jag göra varma smörgåsar till gubben och mig och sedan skall vi titta på vem som går segrande ur Robinson.
Kram på er och ta på er ett extra par kalsonger om ni skall ut ikväll!

26 januari 2010

Ljus

Hej Vänner!
Hoppas helgen har varit bra! Jag har läst på bloggarna att många har haft lyckan att besöka Formex. Jag hade gärna stått ut med både ont i rygg och fötter bara för att få komma dit. Nej, här fick jag stå vid spisen och baka bröd, tycker väldigt synd om mig......
Tack alla ni som visade så många ljuvliga bilder därifrån jag har njutit.



Fick lite energi över efter brödbaket och såg att mina ljus såg så bleka ut, precis som jag.... Funderade på om jag skulle piffa  till dem lite. I mitt fall så kan jag  använda solbränna på burk, men med mina ljus var det  värre.
Jag har samlat på gamla nycklar under många år  men har aldrig veta vad jag skall göra med dem. Nu fick jag en "ljus"...... idé.
Och så här blev den.







Ha en bra fortsättning på tisdagen .
Kram och vi hörs på bloggen!


22 januari 2010

Helg

Hej Vänner!
Tittar bara in för att önska er en trevlig helg!



Här hos Stenlycka har det inte hänt så mycket under veckan.  Jo..... förresten  tvättmaskinen ville inte vara med längre. Den ställer inte upp på att pumpa ur vattnet, så nu har min man försökt prata med den i två dagar eller rättare sagt  meka med den för att få ur vattnet. Men  pumpen var för sliten och trött den vill inte vara med längre. Så nu väntar vi bara på att en ny pump skall  levereras, så skall tvättmaskinen bli  frisk och glad igen och ge oss service ett tag till... hoppas vi.
 



Imorgon är det dags för mig  att fylla på brödförrådet, jag brukar ofta baka limpor. Jag är inte så förtjust i att baka men vi har tröttnat på att äta allt köpt bröd, så nu har jag bakat lite själv den senaste tiden.Och visst är är det väldigt gott med hembakt bröd  och så luktar det så gott i huset.


Ikväll blir det nog mest att krypa upp i Tv-soffan  och samtidigt som jag tittar på Let´s Dance så kommer jag läsa nya numret  av Lantliv, Drömhem och Hem & Antik



Ha det så gott i helgen!
Kram

17 januari 2010

GULD

Hej Vänner!



För ett antal  år sedan fick jag den här tavlan i julklapp.


När jag tittade på guldramen så slog det mig att det var en period då det mesta skulle var guldfärgat..Annat är det idag nu är det mest silver som gäller.





Här kommer lite bilder  av det som jag fortfarande har i mina gömmor från "guldperioden".
Kanske kommer det en ny guldperiod , vem vet...... ,det mesta av mina guldsaker  får vila ett tag till i skåpet.





Änglar var populärt.








Detta var lite som jag har gömt i skåpet för bättre tider.
Kanske är det lika  för er, att ni har gömt undan saker som i dag inte är lika kul.. Jag har svårt att lämna ifrån mig prylar som jag tidigare köpt eller fått utan ställer undan i skåp och lådor. Jag är alltså en ekorre som samlar  för kommande tider till min mans  stora fasa  Är ni också samlar typen? Eller går ni till loppis och lämnar saker när ni har tröttnat på dem?

Nu är det snart ny arbetsvecka men först skall jag vila mig lite i Tv-soffan.

Kram på er och ha en bra början på veckan!

12 januari 2010

Dansa ut julen

Hej Vänner!


Jag tänk vad tiden går  i morgon är det Tjugondedag jul och nu skall julen ut.
Vad jag förstår har många bloggare redan dansat ut julen.



 Jag har plockat bort en  julsak då och då  så det inte blir  så smärtsamt tomt som när man tar bort alla julsaker på en gång. Elljusstakarna får nog vara kvar över helgen men sedan skall även de få vila sig till nästa advent.


Tomtarna har för länge sedan lämnat Stenlyckas hus kvar finns bara  gammaltomten men i morgon tar han också semester.



Tänk jag börjar längta efter våren fast vi bara är i mitten av januari. I går när jag gick till mitt jobb och några svaga solstrålar tittade fram så var det en liten talgoxe som fick ett glädje fnatt och spelade med hög stämma en liten trudelutt .Det lät ljuvligt i mina öron.




Likt talgoxen fick jag ett  glädjefnatt  härom dagen när gulliga bloggen Längtan i vitt gav mig detta söta Award.

Tack snälla du!

Jag skicka det vidare till alla ni rara vänner som besöker min blogg och så önskar jag er en härlig tjugondedag Knut i morgon.  I min almanacka står det : Om kylan står från jul till Knut, står den hela vintern ut.  Buuurrrr...
KRAM  PÅ ER

5 januari 2010

Utmaning

Hej Vänner!
Hoppas ni har det bra på Trettondagsafton.

Jag fick en rolig utmaning av goa Therese med  den vackra bloggen Huset vid ån.
Utmaningen gick ut på att visa var man gömmer sitt kaffe och te.
Mina burkar delar plats på en hylla i köket med ett par kryddburkar och en gammal  porslinsform.




Högst upp står teburken

Den har jag haft i många år, att den står högst upp på hyllan beror på att jag inte dricker så mycket te. När jag var barn så bjöd alltid min farmor mig på te när jag besökte henne och jag tyckte det luktade och smakade så konstig,  efter det har jag aldrig varit särskilt förtjust i denna dryck. Jag har alltid te hemma för vår son och många av våra vänner dricker te.




Under teburken har två små söta kryddburkar fått plats, dessa har jag hittat på loppis.




Och där under bor en gammal form som jag tycker är så vacker.




På nedersta hyllan står min älskade kaffeburk.  

Kaffe tycker jag mycket om  men jag vet att min mage inte alltid är så förtjust i alla koppar jag baljar i mig. Den gamla kaffeburken älskar jag tycker den är fin, ett fynd på loppis för många år sedan.



Under hyllan stor burken för socker för alla som tycker om att ha något sött i kaffet eller teet.

Nu skickar jag denna ut maning till några bloggar som jag älskar att besöka

Det vita dårhuset
Vita små hjärtan
Promenader på landet

Ha en mysig kväll och en bra trettondag i kylan!
KRAM

1 januari 2010

Nytt Decennium


HEJ VÄNNER!


Då är vi inne i ett nytt decennium 10 talet. Jag vill önska er en god fortsättning på det alldeles färska året och hoppas ni har haft en härlig nyårsafton.


Vi var hos goda vänner i Lidköping och vakade in det nya året med god mat och dryck. Sedan hade vi egentligen planerat för att gå fram till torget och se kommunens vackra fyrverkeri, men det slutade med att vi stannade kvar hemma och såg det på avstånd.


Tog ett kort på min amaryllis som har börjat slå ut , jag tycker den är så vacker.

Idag har jag bara tagit det lugnt titta på Nyårskonserten på TV och nu i kväll blir det mer mys i TV soffan.




Ha en fortsatt fin Nyårsdagskväll!