29 september 2010

NATTFROST

Hejsan Vänner!



Tro det eller ej men jag trallar faktiskt vidare.........

fick reda på att jag blev den  lyckliga vinnaren till  den vackra klockan som FRIDAS GÅRD lottade ut och hade dragning på i förra veckan.Jag tror knappt det är sant, två vinster på samma vecka.
Tack snälla Therese för den underbara tävlingen och vinsten!!!



I dag när jag vaknade så var det frost på gräsmattan, nu känns det verkligen att vi går mot kallare tider. Det gillar inte Stenlycka........


...........nej, då vill jag helst vara kvar i min säng och stanna där tills våren. Jag är ingen vintermänniska. Jag älskar våren och sommaren.
Vad gillar ni för årstid?



Det skulle inte vara så dumt att vara en liten igelkott och kunna gå i ide. Men nu är jag ingen kotte så nu är det dags för mig att dra på ytterkläderna och ta min morgonpromenad tillsammans med mina grannar.
Måste vara tapper som den lilla humlan som jag såg för någon dag sedan, den samlade nektar för glatta livet för att klara vintern.


Egentligen har jag inget att klaga på....... turgumma, vackert väder och underbara bloggvänner. När jag går in och läser era ljuvliga bloggar så ger det  mig kraft att klara hösten och vintern. Jag beundrar er energi och skaparlust. Ni är fantastiska!!!


 
  
Önskar er alla en skön  höstdag och Tack alla rara gamla och nya bloggvänner för era alltid lika fantastiska hälsningar som värmer mitt hjärta.
Ni är så underbara!!!!!
STOR KRAM
Raina

23 september 2010

VINST

Tralla ...la...trall.....la  jag är så jublande ...glad idag...trall...lala...
Hej på er ......förresten.....
Vet ni varför jag är på ett så glatt humör ...jo, jag har  VUNNIT  EN  TUNIKA!!!! Tänk jag  tror knappast det är sant  jag som aldrig brukar vinna....


Ni var väl med i tävlingen hos underbar bloggen Drömmen om Villa Grönskog. Ja jag trodde väl det...... den trevliga tävlingen kan väl ingen ha missat..... 
Tack kära Anette för din underbara tävling och din fina vinst! Du är så duktig på att skapa vackra tunikor. Har ni inte besökt hennes blogg så måste ni göra det här Bloggen är en dröm.

Tänk... att jag skall få bära denna vackra skapelse.......nu blev ni allt besvikna  att ni inte vann!!!!


Medan jag har er på bloggen, måste jag  tala om hur glad men samtidigt generad  jag är över era rara kommentarer om mitt foto och även er omtanke om prästgården. Rosen är till er.... Stort Tack!!!! Jag har gått med en lätt rodnad på mina kinder hela dagen och det är inga vallningar utan .... lyckan av ha er där ute och att ni ger så mycket kärlek.


Nu skall jag tralla vidare en stund till innan sängen väntar.
Kram på er från en lycklig 
Raina

22 september 2010

AWARD

Hejsan!


Fick för  några dagar sedan ett award från vackra och goa bloggen  Ateljé Skogslyckan.Tack kära du!!!!

Där skulle jag berätta sju saker om mig själv detta har jag gjort för en tid sedan och då skrev jag så här.
  • Jag är född i Lidköping,uppvuxen på en gård i Västergötland.
  • Har varit en duktig handbollsspelare
  • Är gift med en stridspilot
  • Fick frusen axel av allt bärande och samlande av sten till min trädgård.
  • Drömmer om att få köpa prästgården här i byn, när den blir till salu.
  • Har varit kyrkvärd
  • JAG ÄLSKAR ER BLOGGARE NI ÄR UNDERBARA och ger mig så mycket. 

Den här gången blir det inte sju nya saker  om  mig. Men jag 
kan berätta att det blev inte någon prästgård. Den är såld fick jag reda på för några dagar sedan, detta på ett märkligt sätt, den kom aldrig ut på annons. Jag är så besviken...... därför känns det helt rätt att jag för fem år sedan slutade som kyrkvärd, efter en massa  tråkigheter, där de förtroendevalde och även prästen handlade på ett märkligt sätt i vår församling. Detta gjorde mig ledsen och arg så  jag gick även ur svenska kyrka för att slippa betala skatt till vår församling.  Och idag känns detta helt rätt för mig efter att de åter  har tagit ett konstigt beslut angående vår prästgård. 
Nog om detta......
Det skall faktiskt bli en ny sak som jag skall visa er och det är en bild på hur jag ser ut idag...... Håll i er nu för här har ni mig....... en gammal rynkig gumma med bäverkinder.........


Om ni inte har lämnat min sida efter den chocken så kan jag berättat att jag fick faktiskt ett award till  för några dagar sedan


och det var från gulliga bloggen Gugispärlor.  Tack snälla!
Där skulle jag berätta om tre saker som ligger mig nära hjärta och visa en favorit bild ur eget arkiv. 
Det är  mina 50 ton stenar som ligger mig varmast om hjärtat.......... nej, jag skojade bara ....... det är naturligtvis det jag och gubben har skapat tillsammans,  en son,  som sedan har gett oss en underbar sonhustru och två ljuvliga barnbarn.
Bilden var knivig det blir en som var med på tittarbilder på Lidköpingsnytt  i förra veckan  och som är nytagen av mig.

Jag glömde att säga att ni är alla så gulliga och underbara så jag skickar inte awarderna till någon speciell, utan ni får dem av mig allesamman.
Kramar Raina

18 september 2010

VILA


Hej på er!

Äntligen lördagskväll.........
nu kan jag pusta ut, har gjort mitt sista  pass som röstmottagare för det här valet.


(krukan köpte jag i går på loppis för en femma)


Kände mig ganska trött idag när jag kom hem från röstningen, gick ut till mitt lusthus och försökte läsa en bok.Men det var katten vad svårt det var att att hålla sig vaken........

  

...........de bleka solstrålarna smekte min kind och efter en stund sov jag gott, vaknade plötsligt med ett ryck av att boken ramlade i golvet.




Skall strax äta, ta ett glas vin och fira att jag är ledig.
I morgon kanske det blir en tur till skogen för att se om jag kan hitta någon svamp.


Önskar er en skön helg och glöm inte att gå och rösta imorgon!!!



Kramar i massor och tack för alla varma hälsningar!!
Raina

14 september 2010

DAHLIOR

 Hej mina änglar!
Tusen tack för alla vänliga hälsningar om mitt kök. Ni är så otroligt snälla och jag är så glad att ni finns där ute någonstans och tittar in till mig. Ni gör min dag!!!!


Därför vill  ge er en bukett dahlior, 
denna höstblomma som är så vacker och som visa upp sin skönhet och blommar på ett hänförande sätt för att muta nattfrosten, blott för att få vara kvar några dagar till.





Denna sammets röda skönhet vill jag ge till en speciell vän som var en av de första som besökte mig på min blogg när jag  försiktigt gjorde entré i bloggvärlden  och som fortfarande skickar rara hälsningar till mig. Nu vet jag också att du älskar dahlior, därför får du den som tack för att du fortfarande besöker mig, du är speciell för mig Viola!!! Violas romantiska hem .


Ja, detta blev nästa som att titta i en frökatalog för er men jag tycker de är så vackra, och snart är de förbi, tyvärr.


Många Kramar till er alla
Raina






11 september 2010

KVÄNUM I REPRIS

Hej alla i höstrusket !


Vill bara skickat er alla en liten lördagshälsning.
Har suttit med förtidsröstningen även i dag och det är väldigt många som förtidsröstar, så det är fullt upp hela tiden. Känner mig faktiskt ganska trött och tom i huvudet....... mer än vanligt ikväll.
Skall  snart krypa upp i Tv soffan och sova framför något program. Känns väldigt gott att ha en hel ledig dag imorgon.
Ni har skrivit så gullig till mig om mitt förra inlägg och många tycker mitt skåp är så vackert.

Därför och eftersom jag inte har så mycket nytt att visa så kommer lite bilder från mitt skåp och kök i repris.... för hundrade gången. Jag bor ju inte i ett slott med många rum, till slut blir det inte lätt att hitta nya saker till inläggen.


När vi satte in vårat Kvänumkök, ville jag ha ett sådant skåp som på bilden ovan.  Fick sedan hjälp av en trevlig kvinnlig försäljare med att rita upp skåpet och snickaren som satte in köket fixade till mitt drömskåp. Jag är så nöjd och ångrar inte en dag att vi satte in ett Kvänumkök. Det medförde också att vi fick lära känna en underbar försäljare som har blivit en god vän till oss och detta var det bästa på hela köksprojektet.


 Snart kommer det att hända något nytt hos oss. Då blir det bilder på en borrmaskin för vi skall borra efter jordvärme. Borrmaskiner gillar ni väl..... trodde väl det....


Men det medför också att jag får ut oljetanken ur tvättstugan så det kommer att bli liten ombyggnad där, nya skåp och inredning och det kanske ni kommer att gilla bättre....än rör och  maskiner.




Ha nu en skön lördagskväll och söndag.
Allt det bästa till er alla!!! 
Raina


8 september 2010

VALFÖRÄTTARE

Godkväll !
Tack kära vänner för alla rara hälsningar! Ni är helt underbara...... det är så trevligt att efter dagens arbetspass komma hem och titta in på bloggen och läsa allt rart ni skriver till mig.TACK!!



Att leva är inte nog
solsken, frihet
 och en liten blomma måste man ha. 



 

så skrev H C Andersen
och visst stämmer det på mig, men jag skulle vilja tillägga att ett och annat loppisfynd förhöjer livskvalitén ytterligare






och även lite heminredning.




Mitt arbete ser nu och fram till den 19 september lite annorlunda ut på biblioteksfilialen. Jag och de andra filialerna i vår kommun har hand om valets förtidsröstning, så nu lånar jag inte bara ut böcker utan nu skriver jag siffror och stoppar kuvert i valurnan. Det känns nervöst att få alla siffror på protokollet rätt och att alla kuvert kommer ner i valurnan, annars kanske jag åker dit för valfusk.......hemska tanke.....


Tyvärr blir det inte så myckte tid över att besöka era vackra bloggar men jag skickar många varma kramar till er genom detta inlägg.
Ha det gott!!!
Raina


4 september 2010

FEST

Hej Vänner!

 
Igår kväll var det fest hos Stenlycka tillsammans med goda grannar fira vi att det var tre år sedan vi började med morgonpromenader. 


Vi är tio grannar som tidigt varje vardagsmorgon går drygt 3 km. Vi har aldrig  backat för regn eller snöstorm och promenaden har aldrig blivit inställd någon gång under dessa tre år.


Det var ett stolt och glatt gäng som igår firade natten lång.



Önskar er en solig söndag
Kram Raina