27 september 2012

BOKMÄSSA

När landskapets trädkronor 
flammar och äppelträden 
dignar av härliga frukter


 då vallfärdar alla 
som älskar det skrivna 
ordet till Göteborg



för att besöka Bokmässan



Idag slås portarna upp till årets litteraturfest där bl.a Nobelpristagaren Tomas Tranströmer 
kommer att gästa mässan.
  

Jag skall själv inte  
besöka mässan i år 



men önskar er alla 
 underbara arbetskamrater
och goa bloggvänner




som skall besöka Bokmässan
de bästa av dagar!!


Kärlek till er
 mina ljuva vänner!
Kram Raina

24 september 2012

HÖSTMORGON

Hej allesamman!



Ny vecka med nya möjligheter




Morgonbilder




tagna i min trädgård idag
efter en helg med ihållande regn





Med dessa bilder 
önskar jag alla som tittar in



en härlig vecka


 med 
mycket skratt och kärlek!!!


Var rädda om Er!!
Kram Raina

22 september 2012

Sovrum

 Hejsan, 
 Tack för alla underbara hälsningar
 som berikar min dag! 


Idag är det höstdagjämning  
nu går vi mot mörkare tider och det blir på något konstigt sätt svårt att ta sig ur sängen på morgonen 




Därför blir det ett besök i 
vårt sovrum i dag




Det har väl inte hänt så mycket 
sedan ni kikade in där senast



   
några flera damråttor har 
det garanterat blivit....
 ....de tycks trivas 
förträffligt under sängen



Jo visst ja...... 
jag tog ju fram penseln i somras 
och målade sängen vit
.....gillade inte den tidigare gulvita färgen



några pryttlar har väl också bytt plats
både här.....



......och på min mans slöjdäventyr i skolan



hyllan...




Däremot är det en grej som är ny
 jag har fått upp ett dokument som legat och väntat på att jag skulle skaffa en skiva att klistra upp det på


men nu har det hänt, 
nu när dokumenten börjar bli omoderna......eller...


men vem bryr sig .....jag gillar det... 



Slutar med en bild på 
mitt kära goa nattlinne....
som min rara sonhustru tillverkat
 Tack, Susanne 



Njut nu resten av dagen och helgen! 
 Tack för att ni finns 
Kram Raina

20 september 2012

MITT SKAFFERI


Dörren till kökets hjärta









Hyllor prydda med spets som på farmorstid



Skafferiet består
 inte bara av specerier och sådant man behöver för matlagning



Nej här finns ting
 med historia



Min mors burkar som
 fanns i hennes kök 


Farmors grötskål där jag nu förvarar lök



En burk som påminner om ljuvliga mandelmusslor bakade av min kära släkting Olga.



Allt detta och mycket där till förvarar 
jag i mitt älskade spetsprydda
 skafferi!



Kram Raina

14 september 2012

BLÅSABORTVÄDER


Kramar till er som tittar in!!



Så var det fredag igen
och nu känns det att vi går mot hösten


idag fick jag tända lampor på morgonen för det var så mörkt inne.


Det berodde på att det var regn och"blåsaborthöstväder" utanför knuten.



För mig blev det en tur till staden 
och bla. ett loppisbesök.


Terrinen hade inget lock 
men för två tjugor tänkte jag att den
blir fin att plantera
 vita hyacinter i när den tiden är inne.


Idag får den lysa upp bordet 
med lite blommor från min trädgård.



Jag hittade också denna burk


pyntade den med persilja och en ros för att den skulle känna sig fin inför fotograferingen.


Nu tar jag helg och önskar er några sköna lediga höstdagar!


Kram
 och ser ni att solen tittade in till slut även denna dag.
Raina

11 september 2012

BJÖRNBÄRS FROSSA



HEJ DÄR!!



För många år sedan satte jag ett björnbär på baksidan av garaget
i år var väggen översållad 
med rosa blommor




Humlor och bin gjorde sitt bästa
och resultat har blev en riklig skörd 
av jätte goda björnbär



Men vad gör man då av björnbär
mer än att äta dom solvarma? 
Jo, man kan göra 
"Svarta Pärlor" och "Flytande Rubiner"



"Svarta Pärlor"
Gör så här:
400 g björnbär
11/4 dl strösocker
1 kanelstång
2 cm skivad färsk ingefära
skal och saft av ½ färsk citron
2 dl rom



Lägg bären och socker i glasburkar.
Tillsätt kryddor och citronskal,
pressa över citronsaften.
Fyll på rom.
Vänd burken dagligen tills sockret har löst sig.
Då är bären klara att serveras, 
helst varma med glass.



När bären i burken är slut
har vi det bästa kvar.

"Flytande Rubiner"


Sila lagen och servera
 den mörkröda vätskan i glas.
Alkoholhalt och sötma 
varierar från gång till gång 
och kan justeras 
med sprit och socker.



Ät, drick och njut!
Kram
Raina