24 augusti 2015

BJÖRNBÄRS FROSSA


HEJ DÄR!!

Här kommer ett inlägg som går i repris 
från 2012 men som just nu
passar bra när björnbären börjar mogna. 



För många år sedan satte jag ett björnbär
på baksidan av garaget
i år var väggen översållad 
med rosa blommor



Humlor och bin gjorde sitt bästa
och resultat har blivit en riklig skörd 
av jätte goda björnbär



Men vad gör man då av björnbär
mer än att äta dom solvarma? 
Jo, man kan göra 
"Svarta Pärlor" och "Flytande Rubiner"


"Svarta Pärlor"
Gör så här:
400 g björnbär
1 1/4 dl strösocker
1 kanelstång
2 cm skivad färsk ingefära
skal och saft av ½ färsk citron
2 dl rom


Lägg bären och socker i glasburkar.
Tillsätt kryddor och citronskal,
pressa över citronsaften.
Fyll på rom.
Vänd burken dagligen tills sockret har löst sig.
Då är bären klara att serveras, 
helst varma med glass.


När bären i burken är slut
har vi det bästa kvar.



"Flytande Rubiner"
Sila lagen och servera
 den mörkröda vätskan i glas. 
Alkoholhalt och sötma 
varierar från gång till gång 
och kan justeras 
med sprit och socker.


Ät, drick och njut!
Kram
Raina

5 kommentarer:

  1. Perfekt! Om inte veckan regnar bort ska jag ut o plocka björnbär...här finns mängder! Tackar för recepten...
    Ha en fin vecka!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Så vackra bilder!!! Jag njuter!
    / RosMarie

    SvaraRadera
  3. Det är underbart Raina sov jag eller varför i jösse namn har jag inte kommenterat detta . Jag brukar vara noga med det,
    det är ju därför vi bloggar för att få lite beröm emellanåt.
    Tid har man ju alltid, det tager inte så läng tid att skriva några rader.

    SvaraRadera
  4. Så väldigt bra recept angående Björnbären, och så vacker dryck med.

    SvaraRadera
  5. Förlåt glömde att tacka för receptet på Björnbären, inte för jag har några som växer men ändå.

    SvaraRadera