HEJ DÄR!!
Här kommer ett inlägg som går i repris
från 2012 men som just nu
passar bra när björnbären börjar mogna.
i år var väggen översållad
med rosa blommor
med rosa blommor
Humlor och bin gjorde sitt bästa
mer än att äta dom solvarma?
Jo, man kan göra
"Svarta Pärlor" och "Flytande Rubiner"
"Svarta Pärlor"
Gör så här:
400 g björnbär
1 1/4 dl strösocker
1 kanelstång
2 cm skivad färsk ingefära
skal och saft av ½ färsk citron
2 dl rom
Lägg bären och socker i glasburkar.
Tillsätt kryddor och citronskal,
pressa över citronsaften.
Fyll på rom.
Vänd burken dagligen tills sockret har löst sig.
Då är bären klara att serveras,
helst varma med glass.
När bären i burken är slut
har vi det bästa kvar.
Sila lagen och servera
den mörkröda vätskan i glas.
Alkoholhalt och sötma
varierar från gång till gång
och kan justeras
med sprit och socker.
Ät, drick och njut!
Kram
Raina
Perfekt! Om inte veckan regnar bort ska jag ut o plocka björnbär...här finns mängder! Tackar för recepten...
SvaraRaderaHa en fin vecka!
Kram Titti
Så vackra bilder!!! Jag njuter!
SvaraRadera/ RosMarie
Det är underbart Raina sov jag eller varför i jösse namn har jag inte kommenterat detta . Jag brukar vara noga med det,
SvaraRaderadet är ju därför vi bloggar för att få lite beröm emellanåt.
Tid har man ju alltid, det tager inte så läng tid att skriva några rader.
Så väldigt bra recept angående Björnbären, och så vacker dryck med.
SvaraRaderaFörlåt glömde att tacka för receptet på Björnbären, inte för jag har några som växer men ändå.
SvaraRadera