17 juli 2018

PAJ I FÖR LITEN FORM

Hej Vänner!



Har ni mycket vinbär i era trädgårdar?
Hos oss blev det inte så mycket detta år, 
eftersom jag ha gallrade vinbärsbusken 
på gamla grenar i höstas.
Men några riktigt stora bär blev det på de färska grenarna.


Och av dom bären
 bakade jag en ljuvlig smulpaj.
 Smuldegen blir riktig knäckig och god till de syrliga bären.


Ni undrar säkert varför formen ser ut som den gör
men jag tog en för liten form så det rann över......

Här kommer receptet om ni vill pröva pajen.

Smuldeg
225 g smör
270 g strösocker (3 dl)
100 g ljus sirap (3/4 dl)
140 g vetemjöl (2 1/2 dl)
5 g salt (1 tsk)
240 g dinkelgryn( går att byta ut mot 
havregryn(6 dl)
Fyllning
450 g svarta vinbär
180 g strösocker(2 dl)
16 g majsstärkelse( 2 msk)
Gör så här
1. Sätt på ugnen på 180 grader.
2. Bryn smöret och tillsätt strösocker, ljus sirap, vetemjöl och salt.
Smält samman alla ingredienser och tillsätt dinkelgryn (havregryn), dra av från värmen.
3.Fyllning
Blanda svarta vinbär med socker och majsstärkelse i en bunke och skaka om bunken ordentligt. Låt stå minst 30 min och låt smältväskan absorberas av de torra ingredienserna.
4. Avslut
Fyll pajformen och täck med smuldegsmassan.
grädda pajen i mitten av ugnen tills den fått en gyllenbrun yta ( ca 30 - 35 min). 
Låt svalan något innan servering.
Servera gärna med glass eller grädde.



Kram Raina


1 kommentar:

  1. Oooo my goodness does this look delicious! I love blueberry tart pie, it is such a delicious treat for the summer time. I would love to make something like this for the summer time. Keep up the posts.
    World of Animals

    SvaraRadera