HEJ DÄR!!
i år var väggen översållad
med rosa blommor
med rosa blommor
Humlor och bin gjorde sitt bästa
mer än att äta dom solvarma?
Jo, man kan göra
"Svarta Pärlor" och "Flytande Rubiner"
"Svarta Pärlor"
Gör så här:
400 g björnbär
11/4 dl strösocker
1 kanelstång
2 cm skivad färsk ingefära
skal och saft av ½ färsk citron
2 dl rom
Lägg bären och socker i glasburkar.
Tillsätt kryddor och citronskal,
pressa över citronsaften.
Fyll på rom.
Vänd burken dagligen tills sockret har löst sig.
Då är bären klara att serveras,
helst varma med glass.
När bären i burken är slut
har vi det bästa kvar.
"Flytande Rubiner"
Sila lagen och servera
den mörkröda vätskan i glas.
Alkoholhalt och sötma
varierar från gång till gång
och kan justeras
med sprit och socker.
Ät, drick och njut!
Kram
Raina
Jo, man kan göra
"Svarta Pärlor" och "Flytande Rubiner"
"Svarta Pärlor"
Gör så här:
400 g björnbär
11/4 dl strösocker
1 kanelstång
2 cm skivad färsk ingefära
skal och saft av ½ färsk citron
2 dl rom
Lägg bären och socker i glasburkar.
Tillsätt kryddor och citronskal,
pressa över citronsaften.
Fyll på rom.
Vänd burken dagligen tills sockret har löst sig.
Då är bären klara att serveras,
helst varma med glass.
När bären i burken är slut
har vi det bästa kvar.
"Flytande Rubiner"
Sila lagen och servera
den mörkröda vätskan i glas.
Alkoholhalt och sötma
varierar från gång till gång
och kan justeras
med sprit och socker.
Ät, drick och njut!
Kram
Raina
Åhhhh så gott det ser ut!
SvaraRaderaTack för att du delar med dej av receptet!
Kramar Kathrine
Åh, så gott det ser ut!
SvaraRaderaSitter här och riktigt dreglar över dina vackra foto.............
Blev plötsligt väldigt sugen på bär, tur att jag har en del i frysen.
Kram Anneli
Oi, dette ser fantastisk godt ut!
SvaraRaderaHar tenkt i mange år at jeg skal plante bjørnebær, men nå skal det bli:)
Og så nydelige bilder:)
Ha en fin uke, klem Hanne
Hm.. låter ljuvligt.
SvaraRaderaKram Agneta
Vilket trevligt recept, två i ett=) Jag har en björnbärsbuske som sett sina bästa dagar, nu ska den grävas upp, kanske får den en ny växtplats...
SvaraRaderaVackra och inspirerande bilder! Ha en fin kväll!
Kram,
Regina
Fantastiskt!!!
SvaraRaderaSå otroligt gott det ser ut!!!
Ljuvliga bilder,
Kram
AC
vakkert og herlig:)
SvaraRaderaDu er flink:)
Så läckert med egna björnbär!
SvaraRaderaDom ser otroligt goda ut.
Önskar dig en fin kväll!
Kram Marie
Låter jättegott och vilka härliga bilder du visar alltid
SvaraRaderaKram Rosa
Åh vad gott det ser ut! Vackra bilder som vanligt:)
SvaraRaderaMusmattan gjorde jag på samma sett som decupage.
Kram susanne
Jag satte en buske förra året och hade 10 bär i år..men tack för recepten.. kommer väl till pass nästa år!!
SvaraRaderaFina bilder du tagit.!!
Kram kram
åå det ser underbart gott ut....men jag tror björnbären här ha torkat bort i år...men det få bli en liten tur i helgen...tack för underbara bilder! stor kram från Maja
SvaraRaderaPåminner om min adventsdricka, jag använde rom, björnbär och hallon iår. Snart ska jag sila den.
SvaraRaderaOch päron är det sjukt mycket iår, har aldrig varit med om maken. Imorse plockade jag full en skottkärra, och uppe i trädet finns tusentals kvar! Det mesta slänger vi tyvärr.
Kramar
AnnaMaria
Mums! Så gott! Själv gjorde jag saftsoppa till maken och barnbarnen av de frysta bären från i fjol! Simpelt, men gott tyckte de...I går plockade jag ett helt tråg fullt, står fortf i kylen...hmmm ska kanske nåt annat denna gång?...
SvaraRaderaUnderbara bilder! Kram Lena
Härligt med recept på björnbär. Kul med lite nytt. Mina björnbär har också gett god skörd så detta ska jag prova.
SvaraRaderaHa det gott
Kram Karin
Vad gott det ser ut, tack för receptet och tips, nu vet jag vad jag ska göra med våra björnbär mer än att ha dem i yoghurten :-) Vi har lite björnbärsbuskar vid vår tomt också, och iår har det blivit en hel del.
SvaraRaderaHa en toppenfin helg!
Stor Kram Paula