31 oktober 2021

 VÄNSKAP



Idag klingade det till på dörren och där står hon med ett leende och en stor Julros i famnen och säger att den här måste du bara ha.... bara så där… utan att jag har gjort något som förtjänar denna blomma. Sådan är hon Annika en kärleksfull vän med ett gott hjärta för alla. Ett ordspråk angående vänskap säger att “Den som har en vän har en skatt.” och det är verkligen 100% sant.



Annika är verkligen en vän som även under grå dagar bidra med strålar av ljus. Vår vänskap är kravlös och bortom tydliga regler och manualer, den är genrationsöverskridande och där åldern inte stoppat vår vänskap.



Julrosen jag fick var en HCG ICE N’ ROSES EARLY ROSE en helt underbar Helleborus glandorfensis. Det är en hybridjulros som korsats fram för att få fram en julros som både är robust, tålig och inte minst otroligt vacker med lång blomningstid. Dessutom tål Early Rose att stå i allt från soligt till skuggigt läge. Den kan blomma från senhösten till långt in i april.
Nu får den stå i en patinerad hink tills våren kommer, då jag skall plantera ut den i min trädgård.



Skulle ni vilja äga Julrosen Early Rose så kan ni besöka den trevliga Gårdsbutiken Lilla Djupsås Bladwerk, de har just fått hem flera vackra exemplar. LÖP OCH KÖP!

1 kommentar:

  1. Vilken fin present av en kär vän! Underbar julros också...
    Kram till dig, Titti

    SvaraRadera