27 februari 2009

Min trädgård

Idag kommer jag att visa några bilder från min trädgård som den såg ut i somras. Av många personer som går förbi min trädgård, fälls ofta kommentaren -Vad du är stenrik! Visst, det är sant jag har ju omkring 50 ton sten i min lilla villaträdgård. För tio år sedan bestod trädgården av en gräsmatta några raka rabatter efter husväggarna.

Så började jag att fundera hur jag ville ha min trädgård. Jag hade vissa krav på hur den skulle se ut. Det fick inte finnas några raka kanter,mycket sten, ett lusthus, vatten, vackra figurer och mycket olika växter. Sagt och gjort eftersom min man var mycket borta i sitt arbete så kunde jag husera fritt. Så på fritiden var det spade och vetemjöl som gällde, jag tömde ut vetemjölet för att forma bågarna i gräsmattan som jag sedan kunde gräva efter.


Sedan tog jag skottkärran drog i väg till närmaste åker, frågade bonden om jag kunde få plocka sten på hans gärden. Han såg frågande på mig, han kunde nog inte förstå, det som för honom var maskinernas värsta fiende ville jag frivilligt plocka och ha i min trädgård. Ja fick ta så mycket jag ville, det var helt gratis. Han t.o.m lade undan stenar till mig, när han hittade några som var särskilt rund och fina.
Nog för idag. Ha en skön helg!

9 kommentarer:

 1. Wow!!!
  Vilken fantastiskt fin trädgård du verkar ha. Själv är jag åxå förtjust i sten och trä. Dina snirklande gångar är bara såå vackra.

  Välkommen i bloggvärlden...det är så kul. Kan heller inte så mycket om datorer. Att blogga är superkul men tidskrävande.

  Ha det gott
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 2. Tack för titten inne hos mig!! och ha riktigt bra helg! . ) Kram, Veronica.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig trädgård!
  Nu började jag längta rejält efter sommaren!
  Önskar en fortsatt trevlig helg!
  Hälsningar Anne

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar trädgård du har.

  Just nu har vi också bara gräsmatta - så sporrande att få se ditt underverk!

  Kram Maud

  SvaraRadera
 5. Hej igen!

  Tyvärr finns det bara i det måttet.
  Den är handgjord - men jag spanar hela tiden efter liknande till butiken så kika in emmellanåt så kanske det kommer hem andra insynsskydd i smide.

  Kram Maud

  SvaraRadera
 6. Hej du, vilken fin trädgård du har skapat på några år. Visst är det roligare att hitta på grejer själv än att en trädgårdsarkitekt ska göra det.Köket du valde var jättefint. Jag lägger din blogg till favoriter, så jag kommer tillbaka till dig. Katarina

  SvaraRadera
 7. men oj vad din trädgård var fin , underbar ju
  kramis

  SvaraRadera
 8. Åh vilken fin trädgård......vi är också på gång att utforma våran eftersom vi byggt nytt hus så hade vi ingen ......Det är så roligt att fixa och dona.
  Ha det gott1
  Lotta

  SvaraRadera
 9. Your gardens are beautiful! What is the large plant in the background with the yellow plumes? It looks like astilbe...I've never seen it that large! And all that stone...gorgeous!

  SvaraRadera