27 februari 2009

Min trädgård

Idag kommer jag att visa några bilder från min trädgård som den såg ut i somras. Av många personer som går förbi min trädgård, fälls ofta kommentaren -Vad du är stenrik! Visst, det är sant jag har ju omkring 50 ton sten i min lilla villaträdgård. För tio år sedan bestod trädgården av en gräsmatta några raka rabatter efter husväggarna.

Så började jag att fundera hur jag ville ha min trädgård. Jag hade vissa krav på hur den skulle se ut. Det fick inte finnas några raka kanter,mycket sten, ett lusthus, vatten, vackra figurer och mycket olika växter. Sagt och gjort eftersom min man var mycket borta i sitt arbete så kunde jag husera fritt. Så på fritiden var det spade och vetemjöl som gällde, jag tömde ut vetemjölet för att forma bågarna i gräsmattan som jag sedan kunde gräva efter.


Sedan tog jag skottkärran drog i väg till närmaste åker, frågade bonden om jag kunde få plocka sten på hans gärden. Han såg frågande på mig, han kunde nog inte förstå, det som för honom var maskinernas värsta fiende ville jag frivilligt plocka och ha i min trädgård. Ja fick ta så mycket jag ville, det var helt gratis. Han t.o.m lade undan stenar till mig, när han hittade några som var särskilt rund och fina.
Nog för idag. Ha en skön helg!

26 februari 2009

Fortsättning kök

Tillsammans med säljaren skapade vi detta skåp. Här får jag plats med mycket glas och porslin men också lite bling,bling.


Den här köksoffan var en gång min fars fasters bröllopsäng. Sedan stod på mina föräldrars gård i ett uthus tills jag satte klorna i den. Soffan hade under åren haft många olika färger, så det var rätt mycket jobb med att ta bort dessa. Sedan blev den naturligtvis vit. För några år sedan tyckte jag det var roligt att dekorera möblerna med någon fjäril eller humla. Så gjorde jag även på denna soffa. När jag nu skulle bättra på den vita färgen hade jag inte riktigt hjärta att måla över dem, så de får vara kvar ett tag till.

Detta gamla bord med stolar har jag köpt på Johan Engbergs antiklada i Lilla Edet. Jag hade länge varit ute efter den här typen av matsalsmöbel och så en dag stod den där och sa att den ville bo hos mig. Så jag slog till, inte kunde jag motstå ett så vackert bord och sex sköna stolar. Hemma tog jag fram färgburken och gav det lite vit färg, det var tidigare grått. Har ni vägarna förbi Antikladan så rekommenderar jag ett besök. Man kan gå i timmar, för det finns hur mycket som hellst att kolla på.


Ha det gott!!!

25 februari 2009

Gamla bruksföremål åter i ropet

Den här gamla lådan kommer från min mans farfar.
En gång i tiden var den fylld med hästskosöm.
Nu står den i mitt kök och har fått ett annat innehåll.
Gamla glasburkar och flaskor som förr fylldes med bl.a. lingonsylt och saft har idag blivit jätte populära bland oss bloggare.

Denna söta teburk hittade jag på loppis.

24 februari 2009

Mitt nya kök

Tänker berätta lite om mitt kök. På hösten 2006 började vi eller rättare sagt jag att fundera på att byta ut vårat furukök. Jag gjorde en skiss hur jag ville ha det. Köket skulle vara ljust, gå i gammal stil, gärna ha ett hörnskafferi, stenskivor och köksö. Jag drog med mig min man runt på olika köksutställningar. En dag gjorde vi ett besök på Kökets hus i Kvänum och där hittade vi "köket". Vi fick hjälp av en duktig säljare. Nästan ett år senare var vårat kök färdigt. Jag är jättenöjd. Köket blev ljust, luftigt och det bästa av allt är skafferiet.

Kökskran

Hörnskafferi

22 februari 2009

Nykomling


Denna vackra Skåne flicka kom hem till mig för tio år sedan. Hon heter Tilda och hälsar alla besökare välkomna vid våran dörr. Därför hälsar hon även er välkomna till min blogg, Stenlycka. Detta är mina första stapplande steg ut i bloggvärlden. Jag har under lång tid tassat runt på era trevliga och inspirerande bloggar. Jag är inte något proffs på datorer men nu tar jag mod till mig och gör ett försök.
Den kommer att handla om mina stora intressen, inredning och trädgård. Av namnet på bloggen kan man utläsa att stenar gör mig lycklig. Jag har under ett antal år lyckas samla ihop 50 ton vackra stenar och skapat min drömträdgård.
Önskar er varmt välkomna och hoppas det ska finnas något som passar er.